I trafiłem wczoraj ... lokal super, piwa wyśmienite ... żałuję tylko, że tak daleko od domu
Wrocław, Bogusławskiego 9, Český Ráj
Collapse
X
-
Harrachov 23-26.VII.2010 - część IV
Na koniec dnia trafiliśmy do Ceskeho Raju. Marszruta ze skrzynkami zabrała trochę sił - ale to dobrze, pierwsze Piwo z beczki smakowało jeszcze lepiej.
Oczekiwaliśmy na przybycie pozostałych dwu członków eskapady mając do wyboru ciekawe Piwa:
~ Cerna Hora Velen (7zł)
~ Policka Hradebni svetle 10 (5zł)
~ Rychnov nad Kneznou Knezna (7zł) (przeszło w rychnovskeho Zilvara 10 - 6zł)
~ Svijany tmave Knezna (6,50zł)
~ Svijany Rytir (6zł)
~ belgijskie - więcej szczegółów nie zanotowałem - może ze względu na cenę? (16zł)
(ceny oczywiście za 0,5l)
Chyba niczego nie pominąłem. Także było z czego wybierać!
Jednakże mimo dobrego Piwa w Ceskym Raju myślami byliśmy już w Harrachove...Last edited by Jurandofil; 2010-07-30, 15:10.Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
A to intrygujące co to mogło być belgijskiego. Może ktoś wie?
Comment
-
-
Harrachov 23-26.VII.2010 - część IX
Jak kiedyś uda mi się być we Wrocławiu tak, by nie odwiedzić Ceskeho raju, na pewno o tym napiszę. Nie tym razem jednak.
Wieczór niedzielny w oczekiwaniu na pociąg tlek do Warszawy spędziliśmy delektując się czeskimi Pivami. Sił już ni było tyle samo co w piątek (to już jednak trzeci dzień w podróży i pivkovaniu), ale Cesky raj jak zwykle spełnił dobrą rolę na finał całej eskapady.
Odebraliśmy prawie czterdzieści flaszek, które przechowywaliśmy tu od piątku i dumnie brnęliśmy głównymi ulicami Wrocławia do dworca kolejowego.
Do Warszawy przybyliśmy o godz 6 i większość z nas (po krótkiej przerwie w domu) udała się do pracy by zająć się budowaniem swojego udziału w produkcie krajowym brutto
Koniec części IX, ostatniejZnam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziChciałem się zapytać, co jest dzisiaj na čepu i czego można się spodziewać podczas jutrzejszej Szkółki Niedzielnej?
- Zilvar (6pln)
- Polička 10, 12 (5pln, 5.50pln)
- Svijany (3 rodzaje)
- Velen (7pln)
- Eggenberg, Nakouřeny Švihak
Comment
-
-
I chyba większość spróbowałeś, bo gadasz sam do siebie
Comment
-
-
Jarasty, co tam w kranach w czwartek ?
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedziJarasty, co tam w kranach w czwartek ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedziJarasty, co tam w kranach w czwartek ?
Comment
-
-
nie potwierdzam, ani nie zaprzeczam
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
Comment