Wczoraj podpięto Żytnie i Mazowieckie, był też m.in. Weizen Bock z Kocoura
Wrocław, Bogusławskiego 9, Český Ráj
Collapse
X
-
Niestety będzie (mordka odzwierciedla śmiech przez łzy)Last edited by Marusia; 2010-11-08, 12:51.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziJednym słowem będzie jeden rodzaj piwa - palone
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziJestem ciekaw, czy od 15-go listopada w Czeskim Raju będzie wprowadzony zakaz palenia? Przyznam, że byłbym wówczas częstszym gościem.
Comment
-
-
Piwo w Czeskim Raju
Heja wszystkim, własnie wracam z Wrocławia. Byłem wczoraj właśnie w Czeskim Raju i jak zawsze jestem pod wrażeniem ilości dostepnych piw. Ja oczywiscie zaczołęm od piwa Bernard z Humopolca, potem przeskoczyłem na Svijany i niestety musiałem zakonczyć na Kasztanie z Richnova. Kurcze chtnie bym tam został aby dalej delektować się super mega smakiem niepasteryzowanych piwek od naszych Czeskich kolegów i kolerzanek... Ale musiałem wczesnie rano wstać Ale jak bede we Wrocławiu to zawsze odwiedze to miejsce... Pozdro.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piterek27 Wyświetlenie odpowiedziHeja wszystkim, własnie wracam z Wrocławia. Byłem wczoraj właśnie w Czeskim Raju i jak zawsze jestem pod wrażeniem ilości dostepnych piw. Ja oczywiscie zaczołęm od piwa Bernard z Humopolca, potem przeskoczyłem na Svijany i niestety musiałem zakonczyć na Kasztanie z Richnova. Kurcze chtnie bym tam został aby dalej delektować się super mega smakiem niepasteryzowanych piwek od naszych Czeskich kolegów i kolerzanek... Ale musiałem wczesnie rano wstać Ale jak bede we Wrocławiu to zawsze odwiedze to miejsce... Pozdro.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
To miło, że się Czeski Raj spodobał. Popracuj jednak jeszcze nad polszczyzną a przynajmniej poprawiaj to co podkreśli Ci słownik z przeglądarki (jeśli nie masz to zainstaluj) no i zamieszczaj proszę wrażenia w adekwatnych wątkach (ww. post przeniosłem).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Witam :]
Mój pierwszy post na tym forum, ale mam nadzieję, że będzie dla kogoś przydatny
Właśnie wróciłem z wyprawy do Czeskiego Raju. Po bardzo długiej przerwie nie zawiodłem się Piwa wyśmienite (jak zawsze) mimo, że paru nazw szczerze nie pamiętam, ale oto moja ocena:
1 miejsce dla piwa (i tu nie pamiętam niestety nazwy :/ ) półciemne, a bardziej jak dla mnie o kolorze bursztynowym, delikatnym lekko karmelowym smaku, który powoli przechodzi w goryczkowaty słodowy akcent. Nie muszę pisać o gęstej pianie, która utrzymywała się aż do końca
2. Svijany ciemne - podobna reakcja
3. Vezir (prawdopodobnie tak się nazywało) lekkie, jasne piwo o wyróżniającej się barwie (dużo jaśniejsze od pozostałych) oraz smaku. Po prostu konkretne piwo, gdzie główną, wyczuwalną nutą jest goryczkowaty słód i to on odgrywa najważniejszą rolę
4. drugie jasne piwo o dosyć długiej nazwie, której na chwilę obecną nie jestem w stanie sobie przypomnieć . Duży plus za aromat. Smak..nic tylko
5. pszeniczne - no niestety, to nie był mój dzień
Oprócz tego były bodajże March (chyba tak się pisze ) za 12 zł - piwo na wędzonym słodzie pochodzące z Niemiec, Svijany - jasne oraz Policki. Dwa ostatnie miałem przyjemność nie raz testowania z pozytywnym wynikiem, natomiast pierwsze musi poczekać na kolejną okazję - brak funduszy
Comment
-
-
Jarasty, czemu się nie chwalisz, że na kranie masz
Westmalle, Dubbel?
14zł za 0,5L
9zł za 0,3L
Po wczorajszym spotkaniu "opłatkowym" wypiłem tego 2x0,3L i trochę mną potargałoLast edited by chemmobile; 2010-12-18, 10:53.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
Comment