Wrocław, Bogusławskiego 9, Český Ráj

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

@piwoszSlawek77
    Zainwestuj w klawiaturę posiadającą znaki interpunkcyjne oraz klawisz Shift (ewentualnie CapsLock), bo twoje posty wywołują irytację.
    Najprawdopodobniej zaszła pomyłka i dostałeś dwa różne piwa zamiast dwóch identycznych. Cóż, zdarza się. Wiedząc jakie piwa zamawiałeś mógłbyś całą sprawę wyjaśnić kulturalniej niż rzucaniem tekstów o zlewkach i podawaniu klientom niedopitych przez obsługę piw. Uwagi odnośnie pijaństwa obsługi z litości nie skomentuję...
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• piwoszSlawek77
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2012.10
      • 11

niema możliwości żeby piwo nalane jedno po drugim tak się różniło klarownością nie widziałem jak nalewali pierwsze piwo poszedłem odwiesić kurtkę jak wróciłem "barmanka" nalewała drugie te bardziej mętne te pierwsze to pewnie jakieś zlewki innych piw

Comment

• piwoszSlawek77
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2012.10
        • 11

nie mogła się pomylić i nalać dwóch różnych piw bo sama mi je poleciła

Comment

• jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

Jak podasz jakie piwo zamówiłeś to będzie łatwiej dojść do prawdy, bo chyba pamiętasz nazwę browaru?
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• piwoszSlawek77
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2012.10
            • 11

W tej sprawie myślę że jaki to browar nie ma większego znaczenia podkreślam niema możliwości nalać z jednej beczki dwóch piw jedno po drugim żeby się tak różniło klarownością

Comment

• chemmobile
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2009.03
              • 2168

A pamiętasz chociaż smak i zapach? Może pszeniczne?
              Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Jak najbardziej jest możliwość - drugie piwo mogło być z dna kega. Wielokrotnie w Czeskim bywałam, również za barem mi się zdarzało i nigdy nie widziałam żadnych "zlewek" kolekcjonowanych w celu uraczenia przypadkowego klienta. Nie sądzę, żeby się to zmieniło, choćby z tego względu, że zysk znikomy, a ryzyko duże, że klient rozpozna ściemę.
                Last edited by Marusia; 2012-10-07, 09:06.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
                  • 2006.03
                  • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwoszSlawek77 Wyświetlenie odpowiedzi
                  W tej sprawie myślę że jaki to browar nie ma większego znaczenia podkreślam niema możliwości nalać z jednej beczki dwóch piw jedno po drugim żeby się tak różniło klarownością
                  Jak najbardziej ma. To co ty podkreślasz jest mało ważne, bo doświadczenia w nalewaniu piw z beczki nie masz żadnego. A tym bardziej nie masz pojęcia o nalewaniu piw z beczki, które na dnie mają osad drożdżowy.

Jednym słowem nie wiesz jakie kupiłeś piwo ale się awanturujesz.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• piwoszSlawek77
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2012.10
                    • 11

A pierwsze było z góry beczki bez przesady i rozumiem was że bronicie tak zaciekle tego lokalu bo też go lubiłem do wczoraj a jak sobie przypomne jakie to było piwo to napisze

Comment

• piwoszSlawek77
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2012.10
                      • 11

od 10 lat lej piwo z beczki na imprezach plenerowych i wynik 10 beczek dziennie to norma wiec nie pisz że nie mam doświadczenia w laniu piwa i ile z beczki można wylać piwa i na lewo zarobić

Comment

• Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwoszSlawek77 Wyświetlenie odpowiedzi
                        A pierwsze było z góry beczki bez przesady i rozumiem was że bronicie tak zaciekle tego lokalu bo też go lubiłem do wczoraj a jak sobie przypomne jakie to było piwo to napisze
                        Ja akurat nie bronię "zaciekle" tylko poddaję w wątpliwość Twoje wywody z konkretnych przyczyn, nie mających nic wspólnego z moją sympatią do lokalu
                        Największy osad jest na samym dnie - co chyba oczywiste - zatem pierwsze piwo jeszcze z tego dna nie zaciągnęło, a drugie już tak. Chyba, że masz jeszcze jakieś dodatkowe uwagi co do smaku tego pierwszego, "zlewkowego" piwa, bo to po smaku i aromacie powinieneś oceniać.
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• piwoszSlawek77
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2012.10
                          • 11

to jeszcze jedno na pierwszym piwie piana była od początku jak na zdjęciu a na drugim prawie do połowy pokala nie dałaby rade opaść tak szybko

Comment

• chemmobile
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2009.03
                            • 2168

Myślę, że lokal swoim istnieniem sam się broni i nie potrzebuje adwokatów. Natomiast twoje oskarżenia wydają się być nieprawdziwe dla tych, którzy również często w nim bywają. Przychodzisz rzucając na lewo i prawo pomówieniami i na co liczysz? Na brawa? Ze zdjęcia mogę wnioskować, że piliście pszeniczne Primatora, który mętnością nie grzeszy chyba, że zabełtasz butelką lub instalacja wyszynkowa pociągnie resztki z beczki.
                            Last edited by chemmobile; 2012-10-07, 09:20.

Comment

• jacer
                              • 2006.03
                              • 9875

Próba dotarcia do prawdy to zaciekła obrona. hehe, niezłe.

Teraz piana, spisek, panie, spisek.

Wiesz w ogóle, że trwałośc piany zależy od czystości i wilgotności szkła?
                              Last edited by jacer; 2012-10-07, 09:23.
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• piwoszSlawek77
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2012.10
                                • 11

myślę że po to jest forum żeby wyrażać swoją opinie moja od wczoraj jest taka a nie inna i nic jej nie zmieni moja noga już tam nie postanie

Comment

Przetwarzanie...
                                X