Wrocław, Dworzec PKP (od strony stacji benzynowej), U Wuja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fruupp
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2008.08
    • 9

Wrocław, Dworzec PKP (od strony stacji benzynowej), U Wuja

W lokalu (nie pamiętam nazwy), który mieści się przy bocznym wejściu na perony od strony stacji benzynowej, leją Skalaka 13 po atrakcyjnej cenie 4 zł/0,5l. Dodam, że w środku jest bardzo przyjemnie.
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Nie byłem nigdy we Wrocławiu ale to nie ten lokal ?

Comment

• unkel
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.08
      • 244

O ile znam Wroclaw to na 200% nie

Comment

• Wiktoria
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.07
        • 798

Myślę, że chodzi o "U Wuja".

Comment

• JAckson
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wiktoria
          Myślę, że chodzi o "U Wuja".
          Myślę podobnie
          MM961
          4:-)

Comment

• Jurandofil
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🍼
            • 2007.10
            • 977

Czechy 14-15.11.2008 - część VII

U Wuja. Potwwierdzam domniemania kolegów z poprzednich postów. Jest tu z beczki Skalak 11 i butelkova tmava 13. Beczka 4,5zł za 0,5l.
            U Wuja to knajpa, do której warto zajrzeć, gdy zbyt krótki czas na przesiadkę we Wrocławiu nie pozwoli na dotarcie do Ceskeho Raju.

O 16:21 planowo ruszyliśmy pociągiem Oleńka do Warszawy. Od 14 grudnia zacznie bieg dopiero (albo już ) w Opolu Głównym (w sam raz dla Arta )
            Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
            Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
              Czechy, Sosnová, Sosnová 66, Pivovar 66
              heckler
              Mała mieścina Sosnová liczy niespełna 700 mieszkańców i graniczy z bardziej rozpoznawalnym, większym miastem Česká Lípa.

To właśnie tu dwóch przyjaciół Milan Zelenka, oraz Michal Charvát postanowili otworzyć własny browar, a na jego siedzibę wybrali stary, od jakiegoś...
              2025-01-17, 10:05
            • dadek
              Wisła, 1 maja 69 (stacja PKP Wisła Uzdrowisko), Browar Wisła
              dadek
              Najwyraźniej przez zawirowania na browar.biz tego browaru brak do tej pory w bazie choć otworzył się w czerwcu 2020. I chyba nikt z forumowiczów jeszcze się tu nie pojawił.
              Wraz z p-stulka, który wyczaił, że w ramach buntu przedsiębiorców restauracja jest otwarta dla gości, zawitaliśmy...
              2021-03-16, 02:21
            • dadek
              Czechy, Řevnice, Pod Lipami 71, Pivovar Řevnice
              dadek
              Browarek odwiedziłem 12.09.2019 zupełnie przypadkowo i to dzięki Pendragonowi. Zadzwonił akurat jak wracałem pociągiem z Pilzna do Pragi, trochę pogadaliśmy a na koniec zapytał: "-Gdzie planujesz zakończyć dzisiejszy dzień?" Ja na to, że chyba wysiądę po drodze do któregoś...
              2019-09-20, 02:31
            • heckler
              Czechy, Olomouc, Nemilany 308, Pivovar Buchťák
              heckler
              Koncepcja założenia w tym miejscu browaru jest chyba najdziwniejsza z jaką do tej pory się spotkałem w Czechach. Przy autostradzie Ostrava-Olomouc, tuż obok stacji benzynowej, na wielkim parkingu stoi budynek dawnej restauracji. Został on zakupiony, wyremontowany i przystosowany na potrzeby...
              2020-09-01, 06:58
            • e-prezes
              Włochy, Bolonia (Crespelano), via Cassoletta, 86, Statale Nove
              e-prezes
              Są to przemysłowe przedmieścia i chyba... dość dalekie Bolonii. Po drodze mijamy miasteczko/wioskę Anzola di Emilia, by tam dotrzeć. Jedzie tam autobus nr 87 z centrum raz na godzinę (koszt 2 ojro w jedną stronę). Co pół dociera tylko do tej wioski. Skąd jest ok 40 min. z buta wzdłuż...
              2023-02-09, 14:28
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...