Wrocław, Bogusławskiego 7, Pub 24 (zamknięte)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Zabawna sprawa. Gdyby Czeski Raj nie był zamykany o północy, to bym nie trafił za ścianę do Pub 24 . Wygląd knajpy: "współczesny" pub - światełka, muzyka disco-pop a'la viva. Ceny: w normie jak na lokalizację. Asortyment: piwo, wino, wódka i inne wyskokowe napoje. No i zakąski typowo sklepowe. Nie jest to więc knajpa typowo piwna.

Czarnkowa nie mają i chyba mieć już nie będą. Pewnie kiepsko schodził. W kranach według opisu obecny był ten Opat. Do tego jakiś Ciechan, Litovel... i qrcze zapomniałem innych . W butelce widziałem Urquella i zielonego Ciechana. Czyli asortyment nawet nawet. No i całodobowy

A jaki minus? Brak klimatu. Tego czegoś, co mam w Czeskim Raju za ścianą. I jakoś tak zimno było. W Czeskim, także przy otwartych drzwiach, było znacznie cieplej. Może to dlatego, że krążyło wewnątrz jeszcze ciepło z kociołka zaciernego szkółki niedzielnej

Generalnie lokal godny polecenia ze względu na piwo. Ale do dłuższej nasiadówki już niezbyt. Nawet taki młodziak jak ja nie wytrzyma kilkugodzinnej młócki współczesnego disco-techno-popu.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• barman79
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.10
      • 1

pub 24

Pamiętajmy ,że" ...jeszcze się Taki nie urodził co by wszystkim dogodził ..."
      PUB 24 to wspaniałe miejsce dla ludzi ceniących sobie dobre piwo z beczki, Ciechan Wyborny, Ciechan Miodowy, Svijany , Baltas ,Skalak, Litovel ,aż 6 nalewaków więc każdy
      powinien być zadowolony .
      Wspaniale ,że jest otwarty 24 h , więc nie musimy się obawiać ,że ktoś nas wyprosi jak to miało miejsce za ścianą w "niby raju".
      Pub 24 wyposażyli w wentylację przy której nie czujemy dymu papierosowego , a dwa splity klimatyzacji zapewniają ciepło w te chłodne jesienne dni.
      Spotkać można również ludzi po fachu czyli "gastro "którzy po zakończonej pracy o każdej godzinie mogą się zrelaksować przy drinku lub piwie.
      Jeszcze jeden plus za to, że można zjeść coś na ciepło , również 24 h , rybka, filet z kurczaka , gyros itp...........
      Super obsługa, barmani nie z pierwszej łapanki ,.. przyjażnie nastawieni..ale i uciążliwego klienta potrafią sprowadzić do "parteru".

Co do muzyki to dobrze ,że barman decyduje w jakiej chwili ma być puszczana odpowiednia

Minusów na razie nie widzę ....
      Jeszcze postaram się napisać a na razie wielki pozytyw

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Hehe niezłego nicka wybrałeś, jak na osobę piszącą "obiektywną" ocenę pubu w pierwszym swoim poscie! Zdrówko!

Comment

• chemmobile
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2009.03
          • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika barman79 Wyświetlenie odpowiedzi
          Wspaniale ,że jest otwarty 24 h , więc nie musimy się obawiać ,że ktoś nas wyprosi jak to miało miejsce za ścianą w "niby raju".
          W tym "niby raju" są podane godziny otwarcia i zamknięcia lokalu. Chyba nie muszę tłumaczyć co to oznacza?
          Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
          Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• darekd
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍺🍺🍺
            • 2003.02
            • 12703

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika barman79 Wyświetlenie odpowiedzi
            1. aż 6 nalewaków więc każdy powinien być zadowolony.
            2.Wspaniale ,że jest otwarty 24 h , więc nie musimy się obawiać ,że ktoś nas wyprosi jak to miało miejsce za ścianą w "niby raju".
            3.Spotkać można również ludzi po fachu czyli "gastro "którzy po zakończonej pracy o każdej godzinie mogą się zrelaksować przy drinku lub piwie.
            4.Super obsługa, barmani nie z pierwszej łapanki ,.. przyjażnie nastawieni..ale i uciążliwego klienta potrafią sprowadzić do "parteru".
            5.Co do muzyki to dobrze ,że barman decyduje w jakiej chwili ma być puszczana odpowiednia
            Widzę kolego, że szefowa nakazuje Wam brać się za pióro, a raczej za klawiaturę. Dam Wam dobrą radę - nie róbcie tego więcej, nie potraficie, nie macie do tego drygu. To żenujące, że pracownicy oraz nawet człowiek, który robił Wam nagłośnienie /nick: Basu/ smażycie takie produkcyjniaki. Wiem, że macie dużo czasu, bo pustki u Was, ale trzeba pisać z głową. Jest tu taka opcja dla premium użytkowników, nie wytłumaczę Wam, bo i tak nie ma to sensu.
            Wypowiedź Waszą podzieliłem na punkty/zob. cytat/:
            Ad.1 macie 6 nalewaków, ale z żadnego nie umiecie nalewać, choć podobno nie z łapanki
            jesteście. Łyżeczkowanie a nawet wiosłowanie tu nie pomoże.
            Ad.2. Widzę, że lubimy obsrywać konkurencję. To takie urocze remedium na kompleksy i nudę w pracy? Ale niestety tu Wam to nie pomoże. Tam jest dobra atmosfera do zamknięcia, a u Was przez 24 godziny jej nie ma.
            Ad. 3. czyli bramkarze i wykidajły, rozdają autografy?
            Ad.4. szczególnie ten parter Was kręci kolego? To chyba żart, szkoda że na poziomie sutereny, straszysz nas?
            Ad.5. taaa a gdzieś słyszałem, że klient ma zawsze rację.

Stary tak się starałeś a wysmażyłeś ANTYREKLAMĘ. Może zamiast pisania częściej należałoby płukać nalewaki? To przynajmniej trudniej spaprać

Comment

• Maggyk
              Szara Adminiscjencja
              🍼
              • 2004.05
              • 5618

Dwa ostanie posty uznałam już za przegięcie i je usunęłam. Proszę o bardziej stonowane wypowiedzi.
              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
              Piwo domowe -
              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Łapa
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.12
                • 314

Byłem wczoraj w 24. Ogólnie brak klimatu, taki zwykły pub. W środku duży telebim, ogólnie z gustem urządzone, plusik za antresole. Piwo dobre, lany miodowy Ciechan czy Baltas nadrabiają bezduszność tego miejsca. Niestety duży minus za sposób nalewania piwa. Jak barman leje tak, że ma pół szklanicy piwa, pół piany, to coś jest nie tak

Comment

• VanPurRz
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 4229

Hmm co do tego nalewania to bym się nie zgodził. Tak się własnie po czesku klasycznie nalewa piwo.
                  "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• rohozecky
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2008.11
                    • 1840

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Łapa Wyświetlenie odpowiedzi
                    . Jak barman leje tak, że ma pół szklanicy piwa, pół piany, to coś jest nie tak

A co, łyżeczką ma może wybierać?
                    Ostatnia zmiana dokonana przez rohozecky; 2009-11-20, 15:36.
                    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• babalumek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.02
                      • 1207

Oferta piw w zasadzie niezmienna, Ciechan wyborny i pszeniczny, Holba, Skalak, wczoraj piłem malinowe jeszcze, nie wiem chyba Opat, w każdym razie kolejny raz dałem się złapać na smakowe piwo, dość
                      MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• slavoy
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🥛🥛🥛
                        • 2001.10
                        • 5055

W sobotę o godzinie 6:45 lokal był zamknięty na głucho, tak więc d..., a nie pub24
                        Dick Laurent is dead.

Comment

• babalumek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.02
                          • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                          W sobotę o godzinie 6:45 lokal był zamknięty na głucho, tak więc d..., a nie pub24
                          Niezła pora na picie
                          Zamknięte na dobre, już 2-3 razy pocałowałem klamkę. Niedawno było ogłoszenie na allegro o sprzedaży tego pubu.
                          MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13959

No to teraz Czeski Raj ma okazję stać się pubem dla wszystkich. Mam na myśli zakaz palenia od 15 listopada. Wykupić sąsiada i wystarczy tylko wykuć drzwi w środku
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-09-27, 17:11.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• babalumek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.02
                              • 1207

Pub ponownie otwarty!! Zmiana właściciela. Na nalewakach praktycznie bez zmian: Ciechan Miodowy i zwykły, Holba, Zubr, Svijany i Skalak ciemny 13. Jest jeszcze jakieś malinowe, bodajże Opat. Trochę jakby bardziej czuć dym papierosowy, nalewanie piwa... no comment
                              MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• unkel
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2008.08
                                • 244

A w środku dalej nadupca viva?
                                Ostatnia zmiana dokonana przez unkel; 2010-10-04, 12:28.

Comment

Przetwarzanie...
                                X