Oława, 1 Maja, Tropic

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Oława, 1 Maja, Tropic

Oława, 29-04-2001

Mmiasto na SE od Wrocławia, ok. 30 tys. mieszkańców, a więc dość spore. Z powodu znacznych zniszczeń w 1945 r. zabudowa w większości pochodzi z lat 1960 – 70, a więc straszna kicha. Czasu miałem niewiele, zająłem się tylko śródmieściem. Większość lokali jest czynna od 11.00, więc zaglądałem co najwyżej przez okno.
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Bar rozrywkowy „Tropic”, ul. 1 Maja, wystrój zewn. – późny Gierek (zwróćcie uwagę na „rozrywkowy” – widocznie w Oławie są jeszcze bary nierozrywkowe).

Wątek został podzielony wg zasady jeden lokal=jeden temat:Restauracja Klubowa; Pizzeria Avanti; Restauracja Adria; Bar Kogutek; bar bez nazwy; MR Pub - Maggyk
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2005-10-04, 15:19.

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • Warzywo
      15-16 maja łaskawy pan popuszcza smyczkę niewolnikom
      Warzywo
      Trzeba korzystać bo wiecie rozumiecie potem będzie 15 fala i już "wieczna pandemia"

Ja w sobotę koncentruję się na swoich barach osiedlowych, może zaliczę Hopito ale to w nocy około zerowej, i może Pod Kopytem kto wie (kto chciałby to niech mnie łapie telefonicznie)...
      2021-05-12, 20:27
    • dadek
      Czechy, Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
      dadek
      To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
      2022-09-08, 02:08
    • ART
      Opole, 1-go Maja, Cuda na barze
      ART
      Co prawda jeszcze nie otwarte, ale lokal oklejony i kartka wisi o poszukiwanych pracownikach. Na parterze nowego budynku hotelu Weneda.
      2021-10-23, 12:50
    • dadek
      Katowice, Żwirki i Wigury 11, Browar StarKraft
      dadek
      Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
      W browarze pracują...
      2024-04-11, 23:26
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...