Kłodzko, Pl. Chrobrego 3 (Ratusz), Restauracja Ratuszowa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Kłodzko, Pl. Chrobrego 3 (Ratusz), Restauracja Ratuszowa

Kłodzko nawiedzam często, patrol wykonałem 3 maja 2001.

Miasto nieco ponad 30 tys. mieszkańców, 80 km na S od Wrocławia, stolica Hrabstwa Kłodzkiego, znany ośrodek turystyczny, a także - baczność - twierdza !!!
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

W Kłodzku ograniczyłem się do śródmieścia. Jak na wieczór dnia świątecznego klientela dziwna – ludzi mało, głównie młodzież, żadnych turystów.

Restauracja „W Ratuszu”, Rynek, piwo Żywiec, ładny wystrój, dobrze dają jeść, duży i dobrze położony ogródek, bar w postaci ładnej , drewnianej budki, meble nienadzwyczajne, parasole stare, brudne.

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Restauracja "Ratuszowa"

Opisana przez Krzysia, jako restauracja "W Ratuszu".

Lokal ze wszechmiar godny polecenia w zakresie jedzenia. Piwo - Żywiec i Heineken, więc powiedzmy, żadna rewela, ale: tatar i rosół z pierożkami z mięsem - niebo w gębie. Obsługa profesjonalna, kelner wręcz idealny. Napewno będąc w Kłodzku tylko tam bedę jadać
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 11:26
      • pebejot
        Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
        pebejot
        Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
        Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
        Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
        2025-01-04, 11:17
      • ART
        Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
        ART
        Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
        2024-03-24, 13:22
      • pebejot
        Radomsko, Metalurgii 7, Metalurgia Restauracja&Browar
        pebejot
        Radomsko w 2022 roku zaczęło figurować na piwnej mapie Polski.
        Na terenie dawnych zakładów Metalurgii powstało centrum handlowe, a w nim browar restauracyjny o nazwie Metalurgia.
        Lokalizacja Metalurgii jest bardzo korzystna dla przyjezdnych, odległość od dworca kolejowego to niecałe...
        2022-11-05, 06:28
      • kosher
        Mielnik, Brzeska 118, Restauracja Nowa Wczasowa
        kosher
        Jedyna czynna knajpa w Mielniku poza okresem wakacyjnym. Byłem przejazdem w pierwszej połowie czerwca.
        Restauracja która trąci w wystroju PRLem. Wziąłem ziemniaki+schabowy nadziewany pieczarkami i serem+surówka. Mocna klasyka, na tłusto i bez przybrania, ale nawet smacznie. Sympatyczna...
        2022-07-19, 15:04
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...