Wrocław, Trzebnicka 82, Ristorante Gallo Nero

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Wrocław, Trzebnicka 82, Ristorante Gallo Nero

Mała restauracja w ciągu kamienic przy ulicy Trzebnickiej, ok. 200 metrów od Mostu Trzebnickiego w kierunku Dworca Nadodrze. Zawitałem do niej przypadkiem, ponieważ na stojaku z napisem "Otwarte, zapraszamy" doczepione było logo "Litovel". Knajpa z włoskim jedzeniem i włoską muzyką współczesną; klimat sympatyczny. Dobre miejsce do odpoczynku po zakupach w pobliskim Leclercu.
    Przechodząc do sedna sprawy: z kija podają
    Skalak 11 6zł/0,5l
    Litovel Dark (tak stało na kranie) 6zł/0,5l.

Ten Litovel nie jest opisany na forum, ale wrażenia organoleptyczne takie, jak podano dla Litovel, Classic Vyčepni Tmave Pivo. Porównałbym je do Krakonosa tmavej 10-tki, z tym, że jest od niej smaczniejszy.
    Dla dopełnienia formalności napiszę jeszcze, że w butelkach jest Lech i Żywiec.
    Miły lokalik z włoskim klimatem i czeskim piwem
    Czynne od 12 do 22, w niedzielę i święta do 21.
    Last edited by chemmobile; 2009-11-22, 23:12.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12695

To ten sam Litovel. Dark to obecna nazwa. Zawsze przechodząc tam żałowałem, że mają nudne piwo, bo knajpka wyglądała zachęcająco. Teraz chyba się skuszę.

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
      To ten sam Litovel. Dark to obecna nazwa. Zawsze przechodząc tam żałowałem, że mają nudne piwo, bo knajpka wyglądała zachęcająco. Teraz chyba się skuszę.

Mają tam bardzo dobre jadło. Duże porcje i cena nie wysoka.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
      X