Przy obecnych cenach bierhallowego badziewia i piw rzemieślniczych z innych browarów to chyba nikt normalny już do tego przybytku nie zagląda.
Wrocław, Rynek Ratusz 24-27, Bierhalle
Collapse
X
-
Nooo panie, wiadomo... Lokal dla czubków. A słyszałeś, że ostatnio kogoś stamtąd wyprowadzali w kaftanie bezpieczeństwa? No mówię ci, strach tam wchodzić. Ponoć Goździkowa tam bywa, ale ona trochę szurnięta jest.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Proszę o wpisy merytoryczne.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Obecnie we wrocławskiej restauracji Bierhalle napić możemy się sześciu piw. Wklejam za fejsem:
- Pils - jasne, goryczkowe
- Marcowe - jasne, ciut słodsze, mocniejsze
- Weizen - jasne, pszeniczne
- Rosalie (nowość) - ciemne, mocno słodowe, goryczkowe
- Roggenbier (nowość) - żytnie, kwaskowate, orzeźwiające
- Bock - ciemne, mocne
Odwiedziłem zatem dziś ten lokal i rozkoszując się piękną pogodą w ogródku (zakłócaną tylko przez marsz KODowców i paradę krysznowców...), wypiłem Rosalie i Roggenbiera. Oba piwa smaczne, w cenie 10 i 9 zł za 0,4l. Obsługa jak zwykle powoooolna.
Comment
-
-
No to już ostatni w Rynku. Akurat mieli portera z Poznania to się skusiłem. Mimo, że lekko trącnięty (może nie schodzi), ale dużo lepszy niż ciemne w Spiżu. Chwilę musiałem pomyśleć gdy kelnerka pytała mnie czy chcę 0,5 litra czy większe
Comment
-
Comment