Wrocław, Rynek Ratusz 24-27, Bierhalle

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

    #16
    Przychodząc kilka dni temu na degustację koźlaka dowiedziałem się, że w Bierhalle można zamówić na spróbowanie darmowe próbki piw. Skorzystałem z tej okazji i poprosiłem o próbkę koźlaka. Dostałem ją w szklance "do whisky", tak na oko było tego ok. 0,1L. I na tej ilości koźlaka poprzestałem, bo okazał się już lekko zepsutym piwem. Tym samym zaoszczędziłem 11zł, bo taka jest cena koźlaka w kufelku 0,4L.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

    Comment

    • Manifesto
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.05
      • 70

      #17
      W dniach 28-31 maja będę we Wrocławiu i mam zamiar po raz pierwszy w zyciu odwiedzić restaurację Bierhalle. Czy ktoś z Was Wrocławiacy może napisać jakie piwo warto spróbować? I co z Koźlakiem, czy obecnie w tej restauracji można napić się tego piwa?

      ps. jeśli ktoś byłby łaskaw napisać na priva jakie knajpy z piwem warto odwiedzić we Wrocku (ale tak w miarę blisko rynku gdyż tam mam zakwaterowanie) będę bardzo wdzięczny
      Last edited by Manifesto; 2012-05-17, 09:55.

      Comment

      • chemmobile
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.03
        • 2168

        #18
        Obecnie we wrocławskiej restauracji nie ma koźlaka. Dostępny jest standard: pils, marcowe i pszeniczne. Zapytaj na miejscu o darmowe próbki piw. Wtedy dowiesz się co warto zamówić
        Last edited by chemmobile; 2012-05-17, 09:59.
        Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

          #19
          W niedzielę nie było Marcowego, pewnie wszystko poszło na Leśnicę. Do tego czasu pewnie jednak dowiozą. I jeśli jedno, to właśnie Marcowe bym polecił.
          Natomiast odradzam tamtejszą kuchnię.

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • chemmobile
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.03
            • 2168

            #20
            Kuchnia jak kuchnia, jeden lubi drugi nie Największy problem z nią polega na bardzo długim czasie oczekiwania. Przy dużym ruchu (weekend, ładna pogoda, pełne ogródki) czeka się nawet ponad godzinę...
            Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
            Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

              #21
              Nie chodzi o czas czy smak, tylko o technologię (twarde mięso) i świeżość. Żałowałem, że nie poszedłem kolejny raz kawałek dalej do Bazylii.
              Last edited by Pendragon; 2012-05-17, 10:14.

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

                #22
                Marcowe na festiwalu było kiepskie. To znaczy poprawne ale wyprane ze smaku.

                Comment

                • przemo70
                  † 1970-2019 Piwosz w Raju
                  • 2007.05
                  • 1501

                  #23
                  Piłem w ostatnią niedzielę pszenicę i jak najbardziej polecam, Maciej pił marcowe i mówił, że nic specjalnego, Josefik pił m.in pilsa i podobno był nie najgorszy. Co do jedzenia to się nie wypowiem, ponieważ miałem problemy z rzołądkiem po Leśnickim żarciu ale współbiesiadnicy za mocno nie krytykowali
                  Save water, drink beer ...

                  http://www.parowozy.com.pl/
                  http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                  https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                  Comment

                  • chemmobile
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2009.03
                    • 2168

                    #24
                    Pojawił się Dunkel, dawno niewidziany we Wrocławiu. Oczywiście w ilościach ograniczonych
                    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                    Comment

                    • kurgan
                      Gość
                      • 2004.04
                      • 315

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                      Z racji Oktoberfestu wrocławskie Bierhalle rzuciło parę promocji na październik:

                      1. Połówka kurczaka z frytkami i litr piwa - 25zł

                      2. Litrowe piwo z preclem 15zł

                      3. Golonka z indyka + litrowe piwo 21,99zł

                      4. Od poniedziałku do piątku do godz. 20.00 drugie i kolejne piwo litrowe za 8,99 zł

                      Więc jeśli macie ochotę na indyczą golonkę z preclem, to wiecie gdzie
                      dunkel o ile dobrze pamiętam to pils lekko zaprawiony karmelem podawany przez płaskie małolaty...
                      co w tym roku szykuje bierhalle? czy warto płacić 10-15pln za pilsa niewiadomego pochodzenia, kiedy można kupić Briganda 0,7 za 10pln i osuszyć w domowym zaciszu...

                      jak obecnie smakuje tam piwo? warte to zachodu?
                      Last edited by kurgan; 2012-09-10, 18:45.

                      Comment

                      • chemmobile
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2009.03
                        • 2168

                        #26
                        Małe zaskoczenie we wrocławskiej restauracji - pojawiło się ciemne pszeniczne.
                        Last edited by chemmobile; 2012-10-06, 11:05.
                        Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                        Comment

                        • Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

                          #27
                          A 6 grudnia pojawił się Koźlak...

                          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                          Comment

                          • jakub_kubek
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2012.12
                            • 74

                            #28
                            Wczoraj zakupiłem sobie butelkę pszenicznego i marcowego.
                            Pszeniczny świetny a marcowe smakowało jak zupa pomidorowa z ryżem.

                            Comment

                            • chemmobile
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2009.03
                              • 2168

                              #29
                              Obecnie na kranie m.in. witbier, a po nim ma wejść nowość - rauchbier.
                              Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                              Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                              Comment

                              • zawel85
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2013.08
                                • 79

                                #30
                                Witbier i Rauchbier uwarzone w Bierhalle Łódź.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X