Wrocław, Rynek Ratusz 24-27, Bierhalle

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Przychodząc kilka dni temu na degustację koźlaka dowiedziałem się, że w Bierhalle można zamówić na spróbowanie darmowe próbki piw. Skorzystałem z tej okazji i poprosiłem o próbkę koźlaka. Dostałem ją w szklance "do whisky", tak na oko było tego ok. 0,1L. I na tej ilości koźlaka poprzestałem, bo okazał się już lekko zepsutym piwem. Tym samym zaoszczędziłem 11zł, bo taka jest cena koźlaka w kufelku 0,4L.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Manifesto
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.05
      • 70

W dniach 28-31 maja będę we Wrocławiu i mam zamiar po raz pierwszy w zyciu odwiedzić restaurację Bierhalle. Czy ktoś z Was Wrocławiacy może napisać jakie piwo warto spróbować? I co z Koźlakiem, czy obecnie w tej restauracji można napić się tego piwa?

ps. jeśli ktoś byłby łaskaw napisać na priva jakie knajpy z piwem warto odwiedzić we Wrocku (ale tak w miarę blisko rynku gdyż tam mam zakwaterowanie) będę bardzo wdzięczny
      Last edited by Manifesto; 2012-05-17, 09:55.

Comment

• chemmobile
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.03
        • 2168

Obecnie we wrocławskiej restauracji nie ma koźlaka. Dostępny jest standard: pils, marcowe i pszeniczne. Zapytaj na miejscu o darmowe próbki piw. Wtedy dowiesz się co warto zamówić
        Last edited by chemmobile; 2012-05-17, 09:59.
        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

W niedzielę nie było Marcowego, pewnie wszystko poszło na Leśnicę. Do tego czasu pewnie jednak dowiozą. I jeśli jedno, to właśnie Marcowe bym polecił.
          Natomiast odradzam tamtejszą kuchnię.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• chemmobile
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.03
            • 2168

Kuchnia jak kuchnia, jeden lubi drugi nie Największy problem z nią polega na bardzo długim czasie oczekiwania. Przy dużym ruchu (weekend, ładna pogoda, pełne ogródki) czeka się nawet ponad godzinę...

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Nie chodzi o czas czy smak, tylko o technologię (twarde mięso) i świeżość. Żałowałem, że nie poszedłem kolejny raz kawałek dalej do Bazylii.
              Last edited by Pendragon; 2012-05-17, 10:14.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

Marcowe na festiwalu było kiepskie. To znaczy poprawne ale wyprane ze smaku.

Comment

• przemo70
                  † 1970-2019 Piwosz w Raju
                  • 2007.05
                  • 1501

Piłem w ostatnią niedzielę pszenicę i jak najbardziej polecam, Maciej pił marcowe i mówił, że nic specjalnego, Josefik pił m.in pilsa i podobno był nie najgorszy. Co do jedzenia to się nie wypowiem, ponieważ miałem problemy z rzołądkiem po Leśnickim żarciu ale współbiesiadnicy za mocno nie krytykowali
                  Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
                  http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                  https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• chemmobile
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2009.03
                    • 2168

Pojawił się Dunkel, dawno niewidziany we Wrocławiu. Oczywiście w ilościach ograniczonych

Comment

• kurgan
                      Gość
                      • 2004.04
                      • 315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                      Z racji Oktoberfestu wrocławskie Bierhalle rzuciło parę promocji na październik:

1. Połówka kurczaka z frytkami i litr piwa - 25zł

2. Litrowe piwo z preclem 15zł

3. Golonka z indyka + litrowe piwo 21,99zł

4. Od poniedziałku do piątku do godz. 20.00 drugie i kolejne piwo litrowe za 8,99 zł

Więc jeśli macie ochotę na indyczą golonkę z preclem, to wiecie gdzie
                      dunkel o ile dobrze pamiętam to pils lekko zaprawiony karmelem podawany przez płaskie małolaty...
                      co w tym roku szykuje bierhalle? czy warto płacić 10-15pln za pilsa niewiadomego pochodzenia, kiedy można kupić Briganda 0,7 za 10pln i osuszyć w domowym zaciszu...

jak obecnie smakuje tam piwo? warte to zachodu?
                      Last edited by kurgan; 2012-09-10, 18:45.

Comment

• chemmobile
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2009.03
                        • 2168

Małe zaskoczenie we wrocławskiej restauracji - pojawiło się ciemne pszeniczne.
                        Last edited by chemmobile; 2012-10-06, 11:05.

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

A 6 grudnia pojawił się Koźlak...

Comment

• jakub_kubek
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2012.12
                            • 74

Wczoraj zakupiłem sobie butelkę pszenicznego i marcowego.
                            Pszeniczny świetny a marcowe smakowało jak zupa pomidorowa z ryżem.

Comment

• chemmobile
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2009.03
                              • 2168

Obecnie na kranie m.in. witbier, a po nim ma wejść nowość - rauchbier.

Comment

• zawel85
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2013.08
                                • 79

Witbier i Rauchbier uwarzone w Bierhalle Łódź.

Comment

Przetwarzanie...
                                X