Przychodząc kilka dni temu na degustację koźlaka dowiedziałem się, że w Bierhalle można zamówić na spróbowanie darmowe próbki piw. Skorzystałem z tej okazji i poprosiłem o próbkę koźlaka. Dostałem ją w szklance "do whisky", tak na oko było tego ok. 0,1L. I na tej ilości koźlaka poprzestałem, bo okazał się już lekko zepsutym piwem. Tym samym zaoszczędziłem 11zł, bo taka jest cena koźlaka w kufelku 0,4L.
Wrocław, Rynek Ratusz 24-27, Bierhalle
Collapse
X
-
W dniach 28-31 maja będę we Wrocławiu i mam zamiar po raz pierwszy w zyciu odwiedzić restaurację Bierhalle. Czy ktoś z Was Wrocławiacy może napisać jakie piwo warto spróbować? I co z Koźlakiem, czy obecnie w tej restauracji można napić się tego piwa?
ps. jeśli ktoś byłby łaskaw napisać na priva jakie knajpy z piwem warto odwiedzić we Wrocku (ale tak w miarę blisko rynku gdyż tam mam zakwaterowanie) będę bardzo wdzięcznyLast edited by Manifesto; 2012-05-17, 09:55.
Comment
-
-
Obecnie we wrocławskiej restauracji nie ma koźlaka. Dostępny jest standard: pils, marcowe i pszeniczne. Zapytaj na miejscu o darmowe próbki piw. Wtedy dowiesz się co warto zamówićLast edited by chemmobile; 2012-05-17, 09:59.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
W niedzielę nie było Marcowego, pewnie wszystko poszło na Leśnicę. Do tego czasu pewnie jednak dowiozą. I jeśli jedno, to właśnie Marcowe bym polecił.
Natomiast odradzam tamtejszą kuchnię.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Kuchnia jak kuchnia, jeden lubi drugi nie Największy problem z nią polega na bardzo długim czasie oczekiwania. Przy dużym ruchu (weekend, ładna pogoda, pełne ogródki) czeka się nawet ponad godzinę...Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Nie chodzi o czas czy smak, tylko o technologię (twarde mięso) i świeżość. Żałowałem, że nie poszedłem kolejny raz kawałek dalej do Bazylii.Last edited by Pendragon; 2012-05-17, 10:14.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Piłem w ostatnią niedzielę pszenicę i jak najbardziej polecam, Maciej pił marcowe i mówił, że nic specjalnego, Josefik pił m.in pilsa i podobno był nie najgorszy. Co do jedzenia to się nie wypowiem, ponieważ miałem problemy z rzołądkiem po Leśnickim żarciu ale współbiesiadnicy za mocno nie krytykowaliSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziZ racji Oktoberfestu wrocławskie Bierhalle rzuciło parę promocji na październik:
1. Połówka kurczaka z frytkami i litr piwa - 25zł
2. Litrowe piwo z preclem 15zł
3. Golonka z indyka + litrowe piwo 21,99zł
4. Od poniedziałku do piątku do godz. 20.00 drugie i kolejne piwo litrowe za 8,99 zł
Więc jeśli macie ochotę na indyczą golonkę z preclem, to wiecie gdzie
co w tym roku szykuje bierhalle? czy warto płacić 10-15pln za pilsa niewiadomego pochodzenia, kiedy można kupić Briganda 0,7 za 10pln i osuszyć w domowym zaciszu...
jak obecnie smakuje tam piwo? warte to zachodu?Last edited by kurgan; 2012-09-10, 18:45.
Comment
-
-
Małe zaskoczenie we wrocławskiej restauracji - pojawiło się ciemne pszeniczne.Last edited by chemmobile; 2012-10-06, 11:05.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
A 6 grudnia pojawił się Koźlak...
Comment
-
Comment