Zgorzelec, Aleje Lipowe 1, Zagroda Kołodzieja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JAckson
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 6123

Zgorzelec, Aleje Lipowe 1, Zagroda Kołodzieja

Dziś odwiedziłem tę ciekawą restaurację położoną na skraju Zgorzelca w okolicy zjazdu z autostrady.

Z daleka rzuca się w oczy zabytkowy budynek przeniesiony tutaj z nieistniejącej już wsi Wigancice Żytawskie.

W ofercie lany skalak jasny i ciemny (bardzo smaczny) w cenie 6 i 6,5zł / 0,5dm3 oraz butelkowy kwas chlebowy (chyba litewski).

Smaczne jedzenie w umiarkowanych cenach.
    MM961
    4:-)
  • JAckson
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 6123

Będąc na chwilę w Zgorzelcu ponownie odwiedziłem to miejsce. Skusiłem się na jednego ciemnego Skalaka choć w sierpniu nie piję. Był naprawdę pyszny. Świerzy i nie przechłodzony. Jedzenie także smaczne.
    MM961

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 24007

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
      Będąc na chwilę w Zgorzelcu ponownie odwiedziłem to miejsce. Skusiłem się na jednego ciemnego Skalaka choć w sierpniu nie piję. Był naprawdę pyszny. Świerzy i nie przechłodzony. Jedzenie także smaczne.
      a banana chce?
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• JAckson
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
        a banana chce?
        a świeży łun bedzie?
        MM961

Comment

Related Topics

Collapse

• grzeber
          Mołdawia, Ghindești, Str.Fabricii 1, Rockscor
          grzeber
          Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
          2025-01-25, 16:56
        • dadek
          Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
          dadek
          W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
          2024-09-03, 02:08
        • dadek
          Czechy, Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
          dadek
          Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
          2022-01-15, 03:06
        • dadek
          Borcz 2, Kościerska 37/39, Browar Lubrow
          dadek
          Browar Lubrow przeprowadził się do Borcza w 2020 roku z centrum Gdańska, start w nowym miejscu nastąpił w marcu.
          Dotarłem tu 18.06.2021 po 4 kilometrowym spacerze przez piękne Kaszuby ze stacji PKP Kiełpino Kartuskie. Już z drogi na budynkach w głębi terenu rzucają się w oczy wielkie...
          2021-06-29, 23:58
        • Shedao
          Sulistrowice, Jutrzenki 5, Zagroda Jutrzenki 5
          Shedao
          Będąc w pobliskich Sulistrowiczkach warto zahaczyć o sąsiednie Sulistrowice, gdzie w szczerym polu znajduje się dom, a przy tym domu przyczepa. W tej przyczepie w weekendy możemy zamówić sobie jedzenie z pobliskiego grilla czy wędzone ryby oraz (niestety butelkowe) piwo z browaru Sobótka Górka....
          2021-06-07, 09:12
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...