Międzygórze, Wojska Polskiego 12, Nad Wodospadem

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Międzygórze, Wojska Polskiego 12, Nad Wodospadem

Niewielka miejscowość uzdrowiskowo - wypoczynkowa na południu Kotliny Kłodzkiej, 45 km od Kłodzka, w dolinie Wilczki. Znana m.in. z Wodospadu Wilczki i Ogrodu Bajek. Punkt wyjścia do wycieczek na Śnieżnik.
    Patrol rozpoczynam od dołu wsi, kończę w „centrum”. W górnej części są chyba jeszcze jakieś lokale, ale z braku czasu nie mogłem ich szukać.
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Hotel i restauracja „Nad Wodospadem”, ***

Restauracja składa się z dwóch pomieszczeń, jednego typowo jadalnego, drugiego, większego o charakterze barowym. W tym drugim ciemno, wystrój jakiś taki ponury, bar nieciekawy. Z atrakcji bilard i trambambula. Piwo „Żywiec” 4,50/0,5, „EB” 4/0,5.
    Ogródek beznadziejny, wprawdzie ładne, piętrowe tarasy nad wodospadem, ale parę różnych ław luzem, ani kawałka parasola.

Reszta patrolu została podzielona wg zasady jeden lokal=jeden temat: Millenium; sklep z ogródkiem; Złota Jama; bar bez nazwy; Wilczy Dół; Cafe Bar - Maggyk
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2005-10-04, 15:38.

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • Shedao
      Rumia, I Dywizji Wojska Polskiego 37, Restauracja Podkowa
      Shedao
      W Rumii od jakiegoś czasu funkcjonuje browar Końska Grzywa. Jako, że 7 lipca znalazłem się w tym mieście, postanowiłem podskoczyć do niego (ul. Zakopiańska 30) celem zakupu ichniego piwa, no i odwiedzenia kolejnego browaru, oczywiście. Niestety, jest to przybytek bez sklepiku tudzież knajpki;...
      2018-07-12, 11:36
    • pebejot
      Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
      pebejot
      Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
      Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
      Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
      2025-01-04, 11:17
    • ART
      Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
      ART
      Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
      2024-03-24, 13:22
    • Aldach
      Dino Market, Borne Sulinowo, Wojska Polskiego 5a
      Aldach
      Borne Sulinowo pod względem piwnym byłoby całkowicie do zapomnienia gdyby nie Dino Market, a w nim pięć rodzajów piw z browaru Kościerzyna w bardzo dobrej cenie 3.79 za butelkę (niezależnie od rodzaju) Jest też coś z Połczyna i masówka....
      2020-07-09, 18:48
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...