Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
Wyświetlenie odpowiedzi
Wrocław, Popowicka 28, Czeski Pub
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Powiem szczerze, że nie sądziłem, iż doczekam porządnego lokalu na tym zapomnianym przez cywilizację osiedlu. Czeski Pub mnie pozytywnie zaskoczył. Całkiem duży wybór piw lanych i drugie tyle butelkowanych. Polecam zwłaszcza Primatora pszenicznego. Nie jest to może Czeski Raj, ale kiedy ujrzałem ceny to poczułem się jak w raju...
Comment
-
-
No niestety, Krakonoš na polskie warunki nie jest najlepszym wyborem, zbyt szybko się psuje, a może inaczej - zbyt wolno się sprzedaje, zwłaszcza w "multibrandowych" lokalach. To piwo musi schodzić szybko, wtedy jest rewelacyjne.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
czeski pub wrocław popowicka
Zdecydowanie nie polecam, pomimo zakazu palenia nikt sobie z tym nic nie robi, obsługa nie jest najmilsza, właściciel na uwagi innych biesiadujących że w lokalu się pali puszcza uwagi mimo uszu. Większości piwa brak. Lokal na ocenę max.1+ ( tylko za to że są wolne miejsca przy stolikach )
Comment
-
-
byliśmy dzisiaj drugi raz
Obydwie panie z obsługi były lekko zszokowane jak po zamówieniu Krakonosza, który okazał się kwaśny, usłyszały że chce coś innego bo ten kwaśny
Ogólnie wielki pozytyw za to, że ta knajpa istnieje bo wprowadza fajny klimat dla miejscowych ludzi (głównie ludzie z pobliskich blokowisk), ale jeszcze długa droga do przejścia dla obsługi w temacie piwa - totalna nieświadomość tego co i jak leją (łyżeczkowanie, brak pomyślunku o tym że trzeba przepłukać kufel przed następnym piwem) . Do tego ignorowanie uwag klienta na zgłaszane uwagi (sugerowałem zmianę kwaśnej beczki).
Mimo wszystko zachęcam do odwiedzenia bo potencjał jest , a kobiety za barem mimo pewnych niedoskonałości do wyszkolenia (za pierwszym razem nie można było używać kufli zawieszonych nad barem - ściągnięte z czeskiego raju - a teraz nie było z tym problemu )Last edited by piotry; 2011-05-28, 23:48.
Comment
-
-
Lokal urządzony w stylu "english footbal club" Zielono - czarny wystrój, piwnica, sala dla palących i nie, kilka plazm, bilard, rozkład imprez sportowych na tablicy. Muzyka dno, jak w prowincjonalnej dysko knajpie. Bilard tani piwo dobre. Na nalewakach:
Skalak Ciemny
Primator
Primator Weizenbier
Primator Polotmavy
Svijany bodajże 11
Holba
Litovel
Plus butelki m.in. Velen i Policzka.
Ceny więcej niż dobre 4-5 zł za lane. Najciekawszy piwnie lokal w tej części miasta.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
W menu błąd - Rychter zamiast Rychtar.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Last edited by ART; 2012-02-12, 21:01.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Na plus wybór i ceny piwa (5-6zł). Wystrój neutralny w stronę kibicowską, z Czechami ma to tyle wspólnego, że... no nie ważne.
Gdy wszedłem, leciał mecz. No OK, jako jedyny w ogóle się nim nie podniecałem i nie darłem ryja przy każdej okazji.
Kiedy mecz się skończył, puszczono na cały gwizdek masakryczną "muzykę" a'la radio Eska. Uciekałem aż się kurzyło...Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Wzięło mnie wczoraj na przeglądanie browar.bizu pod kątem znalezienia nowych dla mnie pubów we Wrocławiu. Czeski Pub brzmiał ciekawie, dodatkowo zaraz obok jest burgerownia (Grillburger, Popowicka 26), tak więc wybrałem się dziś w tamte rejony na obiad i piwko. Burger dobry, ale ja tu nie o tym.
Obecnie w Czeskim Pubie leje się 7 piw: Holba, dwa Litovele, Skalak 13, dwa Primatory i Poutnik. Holba za 5 zł, reszta za 6 zł. Otwierają o godz. 15.
Klimat typowo osiedlowy, obrusy na stolikach, transmisje sportowe w TV i do tego miks popowych przebojów ostatnich dekad. Niby nie brzmi to specjalnie zachęcająco, ale z drugiej strony to świetna alternatywa dla ludzi zmęczonych sterylnym klimatem Kontynuacji czy Szynkarni i piwem craftowym za 12 zł. Ja spędziłem tam przyjemne dwie godziny popijając czeskie standardziki w normalnej cenie i z chęcią tam wrócę.
Comment
-
Comment