Lokal istnieje już ok. pół roku, ale zawsze zapominałem adres i nazwę. To trzeci lokal w Jaworze z dobrym piwem w ofercie. Z beczki są dwa odmiany Primatora - jasny i ciemny i głównie je właśnie tam pijam, bowiem trzeba przyznać że obie wersje smakują znakomicie. W butelkach same czeskie piwa - kilka rodzajów Primatorów, Krakonosz, bodajże jeszcze Skalak był. Lokal zaopatrywany przez tych samych ludzi co przywożą do "Retro" Krakonosza, więc aby nie było konkurencji w beczkach tak to właśnie wygląda. Restauracja mieści się w Parku Pokoju, tuż obok ewangelickiego kościoła. Do jedzenia spokojnie każdy znajdzie coś dla siebie. Rzadko tam bywam z jednego powodu - kompletny brak klimatu. Siedzi się na krzesłach jak w restauracji, ale jednocześnie są tez elementy wyposażenia rodem z pubów. Wśród miejscowych lokal nie znajduje uznania, to raczej takie coś dla turystów - ot wpaść, zjeść coś i wypić 1-2 piwka.
Jawor, 1 maja 10, Cafe-Restauracja Victoria
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Pancernik w 2010 r. kiedyś podobne piwo.
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-damm-victoria
Nie zgadzała mi się jednak zawartość alko i i producent (tam była Damm, który tu widnieje tylko jako eksporter tego piwa).
Okazuje się,...-
Channel: Hiszpania
-
-
Kolejny minibrowar o olbrzymim potencjale, otwarty w 2021 roku.
Firmowy lokal mieści się na najbardziej reprezentacyjnej ulicy w Kiszyniowie w odległości 2 km od dworca kolejowego.
Po przekroczeniu progu poczułem jak bije we mnie atmosfera niedoskonałości samego siebie.
Jest...-
Channel: Mołdawia
-
-
Dość nowe miejsce prawie na końcu świata, czyli gdzieś pomiędzy stacjami metra Wawrzyszew a Młociny.
Niezbyt duży lokal na parterze bloku (pardą, apartamentowca), jasny, trochę zbyt mocno oświetlony, przy stolikach miejsce dla ok. 25-30 osób.
Osiem nalewaków, aktualne...-
Channel: Warszawa
-
-
Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
Admin: wydzielono z
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...dalna-multitap
---------------------------------------
Zgadza się, lokal został przeniesiony na Staromiejską 9 i już działają. Zajmują...-
Channel: Śląskie
-
- Loading...
- Koniec listy.