Wrocław, Rynek Ratusz 15, Highlander

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12565

Wrocław, Rynek Ratusz 15, Highlander

Aż dziw bierze, że to miejsce nie doczekało się tu wpisu. Oczywiście od dłuższego czasu nie miało nic do zaoferowania... Dziwnie zaczynać tu wątek o lokalu... który jest już zamknięty.
    Ze zdziwieniem zauważyłem przechodząc obok, że lokal już zamknięty
    Mam spory sentyment do tego miejsca. Gdy powstał na początku lat 90-tych był czymś niesamowitym. W środku siedziska w beczkach, obsługa w kiltach /wtedy jeszcze obsługująca stoliki!!!/, kominek. Nieprzypadkowy wystrój, a nawet szkocka muzyka. Potem powoli było słabiej, gorzej... zniknęły kilty. Zniknęło piwo Double Diamond (początkowo kosztowało 5 zł), którego pochodzenie jest mi nieznane, ale chyba było brytyjskie. Zniknęło piwo Highlander - kiedy odwiedzałem to niesamowite wtedy dla mnie miejsce - kosztowało 2 zł Jak na nazwę przystało było to piwo z gór, dokładnie z Sobótki - Górki No sentyment mam do tego miejsca /choć lata mnie tam nie było/...
    może to tylko jakiś remont, który przydałby się im?
    Last edited by darekd; 2011-01-23, 00:37.
  • ogooreck
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.03
    • 1

niestety to nie remont samego Highlander'a. Właścicielowi znudziło się i postanowił lokal wynająć. Ma tam być jakaś restauracyjka... Szkoda miejsca, bo miało swój klimat.

Comment

Przetwarzanie...
    X