Wrocław, Bogusławskiego 7, U Augusta

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • August1
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.06
    • 3

    Wrocław, Bogusławskiego 7, U Augusta

    Zapraszamy na zacne czeskie piwko, choć polskie też się pojawiają:

    - w stałej ofercie:
    Holba 5,5 zł - klasyczna jasna czeska 12
    Skalak 6 zł - 13 ciemna o pełnym bogatym smaku

    - aktualnie na kranach oprócz tego:
    Skalak 5,5 zł - jasna 12
    Litovel Maestro - jasna 10, delikatna, z dodatkowym efektem wizualnym buzowania piany w szklance - wypychane azotem

    i jeszcze dwa kvasnicaki:

    Rychtar i Klaster za 6,5 - niefiltrowane i niepasteryzowane

    Obecnie Miodowe z Raciborza tylko butelka 7,5 zł, dopóki się browar nie upora z koszmarnym spienianiem w kegu

    Do tego przygrywa głównie reggae, choć w weekendy często gości stary rock.

    Przytulny wystrój w cegle i drewnie, mamy dodatkowo antresolę z wygodnymi kanapami, klimę, dostęp do netu oraz Darta

    Zapraszamy codziennie od 16.00

    PS.

    Kiedyś w tym miejscu mieścił się Pub 24, ale to już zamierzchła historia (inny właściciel i w ogóle) , dlatego prosiłbym o niełączenie tych dwóch wątków


    Czynne:
    codz. 16-2

    facebook
    Last edited by Pendragon; 2012-12-27, 23:12.
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    #2
    Całkiem ładne "portfolio"
    Za Rychtarza i Klasztera duży plus.
    Last edited by Pendragon; 2011-09-22, 17:31.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3489

      #3
      Piwnie a zwłaszcza muzycznie lokal mi odpowiada. Zajrzę przy najbliższej okazji. Dzięki za zaproszenie.
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

      Comment

      • Shedao
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛🥛
        • 2007.09
        • 915

        #4
        Pięknie! Trzeba będzie wpaść na Rychtara i Klastera niedługo. Będziecie informować o bieżących zmianach na kranie?

        Comment

        • August1
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2011.06
          • 3

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
          Pięknie! Trzeba będzie wpaść na Rychtara i Klastera niedługo. Będziecie informować o bieżących zmianach na kranie?

          Oczywiście będziemy

          Comment

          • VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

            #6
            Pytanie do specjalistów i odpowiedź pewnie w innym temacie ale
            dla laika spienianie się piwa wydaje się być dobrym objawem który oczywiście przeszkadza nalewającemu bo dłużej trzeba nalewać.
            Ja mam pytanie czy tak nie powinno być? Czy spienianie w kegu o którym jest tu napisane jest rzeczywiście wadą zktórą browar "musi się uporać"? Czy raczej powinniśmy informować klienta,że to piwo jest świetne bo się tak pieni i na zamówienie trzeba poczekać (a nalewać można po czesku kilkanaście kufli na raz więc w sumie ten czas nie jest aż tak długi - kilka minut)?
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

            Comment

            • August1
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2011.06
              • 3

              #7
              Wedle mojej skromnej wiedzy spienianie się piwa przy nalewaniu może i dobrze świadczy o piwie, natomiast w przypadku miodowego odbywała się prawdopodobnie wtórna fermentacja w kegu, co chyba nie jest już dobrym objawem;

              ale jak zaznaczyłeś do już pytanie do specjalistów

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika August1 Wyświetlenie odpowiedzi
                Oczywiście będziemy
                Obiecanki cacanki

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • Shedao
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2007.09
                  • 915

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  Obiecanki cacanki
                  To może ja pomogę. August się nie chwali, bo u niego od dłuższego czasu bez zmian: Velen, Rychtar, Klaster, do tego jakiś miks Holbowo-Skalakowy.

                  Comment

                  • wasyll
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 1823

                    #10
                    Byłem ostatnio kilka razy, jak dla mnie fajna, przyjemna knajpa.

                    Z tego co pamiętam to na kranach Holba, Skalaki (chyba dwa), Zlaty Bazant, Litovel ciemniak, czeski pszeniczniak (chyba Chlumecky Vit) i Opat Bitter, choć nie wiem, czy jest jeszcze.
                    www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

                    Comment

                    • Shedao
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2007.09
                      • 915

                      #11
                      Obecnie u Augusta jest 8 kranów, z czego po raz pierwszy zauważyłem tam Tambora. Oprócz tego standardowo: Skalaki, Holby, Litovele, Chlumecky Vit, Zlaty Bazant.

                      Comment

                      • Mihai
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2010.02
                        • 186

                        #12
                        Potwierdzam - Tambor jest a do tego niefiltrowany Kanec z browaru w Žamberku

                        Comment

                        • wasyll
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2008.09
                          • 1823

                          #13
                          Przed chwilą wróciłem - Kanec pierwsza klasa! W ciągu kilku dni ma zostać podpięta beczka z tmavym.
                          www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

                          Comment

                          • wasyll
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 1823

                            #14
                            Oprócz standardowej Holby, Litovela i Rohozca, na kranach końcówka Kanca 10%, a poza tym Vevoda 11% i Jezek 11%
                            www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

                            Comment

                            • VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

                              #15
                              Mam nadzieję, że w czasie Festiwalu Piwnego będzie Kanec
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X