Działa?
Wrocław, Bogusławskiego 7, U Augusta
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Byłem kilka dni temu. Kranów 8 albo 10. Oprócz bodajże dwóch polskich kraftów (m.in. Nepomucen) same Czechy. Wśród nich popularne we Wrocławiu Skalaki (jasny, ciemny, wiśniowy), a także Chlumecky Vit, Svijansky Rytir, czy też Poutnik.
Przyjemniewww.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
To dobrze.
Od pół roku zaprzestali wpisów na facebooku, więc pomyślałem o najgorszym.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Nie, nie zapowiada się na jakiekolwiek negatywne ruchy z ich strony.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Oni nigdy nie wpisywali się regularnie- zresztą to chyba norma starszych knajp ( poza Lamusem ) z okolicy.
Mam też wrażenie, że kiedyś bardziej się starali. Często było 1-2 piwa, które ich wyróżniały. Teraz przeważnie tylko tam wchodzę i idę do konkurencji."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"Comment
-
Niekoniecznie współpraca, 06/04/2019 miała tam miejsce premiera ich jakichś dwóch piw, a dwa kolejne były wtedy podpięte jako dodatkowe z tego co wiem.
Aczkolwiek możliwe, że współpraca się opłaca i oferta jest stała.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
Related Topics
Collapse
-
Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...-
Channel: Czechy
-
-
Jan Jemelka , to kolejny piwowar domowy, który spełnił swoje marzenie o własnym browarze. Instalację ustawiono na parterze prywatnego domu stojącego w jednej ze starych, ciasnych uliczkach miasta Příbor.
Cały sprzęt został zakupiony w Chinach i w jego skład wchodzi 500 litrowa warzelnia...-
-
-
Pierwsze wzmianki o browarze Tupadly pochodzą z 1735 rok, a część zabudowań przetrwała do dnia dzisiejszego. Obecnie całość jest pięknie wyremontowana, a od lipca 2020 roku w browarze na nowo warzy się piwo. W skład owego kompleksu, oprócz browaru wchodzi hotel, spa, piwne łaźnie, restauracja,...5 Photos
-
-
-
Moravská Třebová to miasto założone w połowie XIII w. przez Boreša z Rýzmburka. Duża liczba zabytków i dzieł sztuki przypomina o czasach, kiedy to Třebová nazywana była Moravskimi Atenami. Ładne miasteczko z dużym rynkiem, oraz pięknym zamkiem, który jest uznawany za jeden z ważniejszych...
-
-
-
Na terenie dawnej fabryki sody we wsi Káraný w tym roku otwarto drugi browar pod szyldem Vinohradský. Zdolności produkcyjne praskiego browaru stały się niewystarczające i dlatego postanowili rozszerzyć produkcję . Właściciele zainwestowali w projekt ponad 100 milionów koron i będą mogli...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment