Długo czekałem na to, żeby w mieście mi najbliższym móc napić się czegoś dobrego... No i wczoraj wraz ze znajomymi odwiedziliśmy Małą Czarną - lokal otwarty z tego co wiem całkiem niedawno. Słyszałem, że można dostać tam 'coś' czeskiego, więc ciekawość wzięła górę. Wystrój lokalu całkiem gustowny - ściany z gołej cegły, siedzenieska, jak i stoły z drewna W tle słychać muzykę typu Dżem, czy SDM. Może do rzeczy: z czeskich piw jest primator(ciemny, jasny, pszeniczny i jeszcze jakiś). Do tego widziałem Krusovice, ale jakie to nie pamiętam. Oprócz w/w. spory wybór piw polskich: cztery rodzaje piw browaru Jagiełło, chyba cała gama b. Racibórz, do tego Lubuskie i Celtyckie z Witnicy, Lwówek Książęcy, Ciechan Wyborny. Wydaje mi się, że było coś jeszcze, ale nie sposób było ogarnąć wszystko od razu. Co jeszcze ważne - właściciel zapowiedział, że nie będzie sprowadzał koncerniaków. Jeśli o jedzeniu mowa to mają bardzo dobrą pizzę;] Możliwy zakup różnych kaw, drinków, chyba desery też były. Ogólnie mówiąć jestem bardzo miło zaskoczony
Strzegom, Szarych Szeregów 13, Mała Czarna [zamknięte]
Collapse
X
-
Jasny i ciemny na 100%, reszty nie dostrzegłem.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Wczoraj ponownie odwiedziłem tą knajpkę i jak właściciel zapowiedział, tak do tej pory koncerniaków nie sprowadził
Do wyboru Primator: z butelki na pewno jest porter i pszenica, z beczki świeżutki Premium Dark i jasne.
Do tego w dalszym ciągu Lwówek, Jagiełło, Witnica, pojawił się też Trybunał Trójsłodowy, brak natomiast całej gamy piw z Raciborza (może to tylko chwilowe, nie pytałem w każdym bądź razie).
Poza tym w oko mi wpadł Krakonos i Gambrinus o ile dobrze pamiętam.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzijak właściciel zapowiedział, tak do tej pory koncerniaków nie sprowadził... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedzi.. zwłaszcza tego Gambrinusa Wiem, czepiam się...www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Post kontrolerajakości poleciał w niebyt z powodu:
- zakonspirowanej reklamy (zapoznać się z regułami: www.browar.biz/forum/announcement.php?f=29)
- pisanie nie na temat (ochy i achy o pizzy), ani słowa o piwie
- pisanie dużymi literami
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Słusznie, porządek musi być.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
W knajpie pojawił się... AleBrowar!www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
31.10.2013 lokal został zamknięty
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Cóż, Strzegom niedaleko. Korniki przy stole śpiewały, że nowa właścicielka ma niedługo otworzyć i kontynuować dzieło Małej Czarnej wraz z dobrym piwnym asortymentem...multipub Biała Dama
Świdnica ul.Pułaskiego 16
w piwnicy 50m od Rynku
www.białadama.pl
https://www.facebook.com/BialaDamaMultipub
Comment
-
Comment