Nic, tylko pozazdrościć takich lokali! (Towarzysz niedoli ze Śląska/Katowic)
Wrocław, Ruska 34, Zakład Usług Piwnych [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
Idę sobie ulicą Ruską i szyldu szukam. Szyld znalazłam, ale pod szyldem jakieś takie szklane drzwi, jak do banku albo innej drętwej instytucji. Krok w tył, spojrzenie w górę - nie ma bata, to tu - wchodzę.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziNo to podobna reakcja do mojej jak to opisałem w krótkiej relacji.
To tyle offtopa, podbiłam za to temat Zakładowi
Comment
-
-
Bardzo dziękuję za pozytywne opinie, ale przede wszystkim konstruktywną krytykę. Co tu dużo, mówić – zgadzamy się z większością uwag. Baru nie wydłużymy, ale pracujemy nad tym, żeby było coraz lepiej
Już w najbliższym czasie spodziewamy się kilku piwnych nowości o czym na pewno będziemy informować.
Zapraszamy do Zakładu!!
Comment
-
-
Dzisiaj "Ataku" nie było, za to pytających oń - wielu.
Jeśli dobrze pamiętam, to Primator półciemny i Bernard ciemny - 7 zeta, Tucher Dunkel - 8 zeta (wszystkie 0,5l z kija).
Tylko się co chwila jakiś keg kończy, a dostawa dopiero w nocy ma nadejść.
Trochę dziwi Żubr wśród 8-10 działających nalewaków, ale rozumiem, że to na zachętę dla osób postronnych.
Moim zdaniem, fajnie by było dopełnić lodówkę czymś innym, a nie - częściowo powielać asortyment piw lanych.
Co do osób pracujących za barem, to przelewanie piwa z butelek najlepiej wychodzi płci pięknej.
Tak, trudno wejść, jak się nie zna. Tak, jest czysto. Tak, przekąski sympatyczne (aczkolwiek coś pikantnego by się przydało - paluchy piwne i tosty raczej tak na delikatnie i słodko zrobione).
Ogólnie rzecz biorąc - ja tam jeszcze wrócę.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel Wyświetlenie odpowiedziTrochę dziwi Żubr wśród 8-10 działających nalewaków, ale rozumiem, że to na zachętę dla osób postronnych.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
A to nie chodzi o Zubra?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel Wyświetlenie odpowiedziTrochę dziwi Żubr wśród 8-10 działających nalewaków
Comment
-
-
A sorry, może, nie wiem - pijana byłam. Skoro była cena 5,5 zł (w porównaniu do 7-9 zeta za pozostałe piwa), to odruchowo założyłam, że skoro tak tanio, to musi być to.
(Odruch po wizytacji Doliny Kłodzkiej, gdzie wszędzie był Żubr. )Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Zaciągnąłem do tego lokalu kolegów z pracy, których oderwałem od przybytków gdzie leją to co zwykle, musiałem obiecać że postawię . Sam lokal bardzo w porządku na czwórkę z plusem.
Kolegów odstraszyła nazwa Atak Chmielu który i tak się skończył to zażyczyli sobie Ciechana Wybornego. Niestety Ciechan był bez piany, nie było nawet jednego pęcherzyka, lekko się zirytowałem i prośba aby jednak jakoś podać piwo z pianą. Usłyszałem zza baru że cytuję "piwa od Jakubczaka się nie chcą pienić".
I taki moi koledzy mieli pierwszy kontakt z piwami niszowymi
Comment
-
Comment