Od dzisiaj na kranie Aktien Zwick'l kellerbier, a oczekują w kolejce: Imperium Atakuje, Schlenkerla Marzen, Svijany Rytir, i wiele innych )
Wrocław, Ruska 34, Zakład Usług Piwnych [zamknięte]
Collapse
X
-
Kilka zmian na kranach
Aktualizacja:
1. AleBrowar/ Black Hope – Black IPA – NOWOŚĆ
2. Primator/ Ležák 11° - jasny lager
3. Lindemans/ Framboise – lambic malinowy
4. AleBrowar/ Rowing Jack – IPA
5. Jihlava/ Ježek Světlý Ležák – jasny lager
6. Heller-Trum/ Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen – marcowe wędzone
7. St Jozef/ Gummarus Dubbel – klasztorne
8. Pinta/ Imperium Atakuje – Imperial IPA
9. Tucher/ Helles Hefeweizen – pszeniczne jasne
10. Tucher/ Urfrankisch Dunkel – ciemne bawarskie
Zapraszamy dzisiaj wyjątkowo od 17:00!
Comment
-
-
W najbliższą środę zapraszam na nowość z Pinty: Ognie Szczęścia (piwo w stylu Irish Red Ale), a tymczasem na kranach:
1. AleBrowar/ Rowing Jack – IPA
2. Primator/ Ležák 11° - jasny lager
3. Mahr’s Bräu Bamberg / Mahr’s Weisse – pszeniczne
4. Lindemans/ Framboise – lambic malinowy
5. Pinta/ Dobry Wieczór – stout owsiany
6. Svijanský Rytir - jasny lager
7. Lindemans/ Faro – lambic z dodatkiem cukru trzcinowego
8. AleBrowar/ Black Hope – Black IPA
A w kolejce czekają: Opat Benediktin, Viva la Wita, Cerna Hora Pater, Gueuze
Comment
-
-
Informuję że dotarły do nas w tym tygodniu AleBrowar'owe podkładki pod piwo
a przy okazji o tym co na kranach:
1. Pinta/ Atak Chmielu – India Pale Ale
2. AleBrowar/ Black Hope – Black IPA
3. Pinta/ Viva la Wita - witbier
4. Rohozec/ Skalak 11° - jasny lager
5. Mahr’s Bräu Bamberg / Mahr’s Weisse – pszeniczne
6. Lindemans/ Framboise – lambic malinowy
7. Cerna Hora/ Kamelot - jasny lager
8. Lindemans/ Faro – lambic z dodatkiem cukru trzcinowego
A w kolejce czekają: Opat Peprovy, Kriek, Ognie Szczęścia, Záviš Světlý Ležák 12°
Comment
-
-
IPA Single Hop: Simcoe od Michała Saksa
IPA Single Hop: Simcoe od Michała Saksa- PREMIEROWE ŚRODY
W najbliższą środę (30.05) zapraszamy na wyjątkową premierę piwa uwarzonego przez głównego piwowara Gdańskiej Brovarni – Michała Saksa. Ta niespodzianka to IPA w wersji SINGLE HOP, czyli India Pale Ale, w którym wykorzystana została tylko jedna odmiana chmielu.
SIMCOE charakteryzuje się aromatami kojarzonymi z drzewami iglastymi jak i owocami tropikalnymi i cytrusowymi. Dzięki chmieleniu na zimno, piwo uzyskało potężny aromat, w którym wyczujemy czerwonego grejpfruta, ananasa i sosnę.
Jest to pierwsze polskie piwo IPA chmielone pojedynczym chmielem, a my mamy tylko jedną, jedyną beczkę.
Dlatego zaproście na premierę znajomych i do zobaczenia w środę w Zakładzie!
FB:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ursus72 Wyświetlenie odpowiedzia my mamy tylko jedną, jedyną beczkę.
Dlatego zaproście na premierę znajomych i do zobaczenia w środę w Zakładzie!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziMyślę, więc że wskazane będzie nie zapraszanie nikogo i do tego reglamentacja sprzedaży. 1 szklanka na głowę, albo co 3 piwo IPA, pozostałe dwa muszą być inne. O której konkretnie podpinacie tę beczkę?
P.S beczkę podłączymy o 19:00
Comment
-
-
Menu na dzisiaj
Piątkowy rozkład jazdy:
1.Lwówek/ Wrocławskie – jasny lager
2.AleBrowar / Lady Blanche – witbier
3.Lindemans/ Gueuze – lambic wytrawny
4.Lindemans/ Kriek – lambic wiśniowy
5.Pinta/ Odsiecz Wiedeńska – lager wiedeński
6.AleBrowar/ Rowing Jack – IPA
7.Staropramen/ Granat - półciemne
8.Broumov/ Opat Kvasničák Pepřový – lager pieprzowy
9.Tucher/ Helles Hefeweizen – pszeniczne jasne
10.Tucher/ Urfränkisch Dunkel – ciemne bawarskie
W kolejce czekają: Ježek Světlý Ležák, Atak Chmielu, Schlenkerla Rauchbier Märzen.
Comment
-
-
Tak w skrócie po wczorajszej wizycie: Lwówek Wrocławskie z beczki to dla mnie rozczarowanie roku. Miałem nadzieję na porządne beczkowe polskie piwo z kategorii 10, dobre wrażenia po często pitym butelkowym, a tu kompletna porażka. Smakuje jak nie przymierzając Tyskie. Jasne z browaru Ale też na kolana nie powala. Z drugiej strony ciemne jest dużo lepsze a klasa światowa to Policzka 12 (cudowny posmak), koniecznie trzeba spróbować wspaniale zrównoważonego w smaku Opata z pieprzem (zapach!!) oraz tradycyjnie już wzór jeśli chodzi o piwo mocne - Atak Chmielu. Dobrze że nawet jak jest tłok dostaje się czeskie piwo z pokaźną czapą pianyMRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Jeśli pisząc "Jasne z browaru Ale" masz na myśli Rowing Jacka to muszę zapamiętać aby nie brać Twoich opinii pod uwagę. Dla mnie to Hit sezonu i aktualnie mój ulubiony trunek. Ogólnie z całą wypowiedzią ciężko mnie się zgodzić - i mamy odpowiedź po co tyle różnych piw
Jaką premierę szykujecie w środę?"A we mnie samym wilki dwa, oblicze dobra, oblicze zła(...)Wygrywa ten, którego karmię!!"
galeria spożytych piw
Najlepszy Sklep z piwem w Oleśnicy
Comment
-
-
Lokal ciekawy, w dobrym miejscu i z akceptowalnymi cenami. Chwała za sprowadzanie takich specjałów jak IPA Single Hop z Brovarni. Niestety zdarzają się wpadki. W ostatni czwartek świeżo podpięta Lady Blanche wykazywała wyraźne objawy kwaśnienia - nie dałem rady wypić całej szklaneczki. Tak naprawdę to obsługa powinna podjąć decyzję o zlaniu całej beczki do kanału - szczególnie że jak zaobserwowałem przychodzą tam głównie uświadomieni piwosze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika porek388 Wyświetlenie odpowiedziW ostatni czwartek świeżo podpięta Lady Blanche wykazywała wyraźne objawy kwaśnienia - nie dałem rady wypić całej szklaneczki. Tak naprawdę to obsługa powinna podjąć decyzję o zlaniu całej beczki do kanału - szczególnie że jak zaobserwowałem przychodzą tam głównie uświadomieni piwosze.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maciu82 Wyświetlenie odpowiedziJeśli pisząc "Jasne z browaru Ale" masz na myśli Rowing Jacka to muszę zapamiętać aby nie brać Twoich opinii pod uwagę. Dla mnie to Hit sezonu i aktualnie mój ulubiony trunek. Ogólnie z całą wypowiedzią ciężko mnie się zgodzić - i mamy odpowiedź po co tyle różnych piw
Jaką premierę szykujecie w środę?MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
Comment