No to sobie pogadacie o porterach i kredensach
Wrocław, Ruska 34, Zakład Usług Piwnych [zamknięte]
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziNo to sobie pogadacie o porterach i kredensach
Ja będę celował w 19.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziJeszcze nie próbowałeś sharka?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziOby zamknęli, nie możecie mieć lepiej od nas.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziOby zamknęli, nie możecie mieć lepiej od nas.
My nie mamy lepiej, mamy normalnie
Jackson, muzyka odpowiednia na premierze była?Last edited by jacer; 2012-08-23, 16:29.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
Jackson, muzyka odpowiednia na premierze była?MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziIdzie ktoś jutro na premierę?
(teraz można szpanować w niepiwnym towarzystwie, że się ciągle na premiery chadza )
Myślę, że będę
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziNo Warszawa się tak tym jara, ale u nas już te premiery można pomylić, co kilka dni nowa.
Myślę, że będęPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Bardzo dziękujemy wszystkim gościom za wczorajszy wieczór! Oba piwa są wyśmienite: AleBrowar: dobra robota!
A na niedzielę proponujemy:
1. AleBrowar/ Amber Boy – amber ale – NOWOŚĆ
2. AleBrowar/ Sweet Cow – milk stout - NOWOŚĆ
3. Pinta/ Imperium Atakuje – Imperial IPA
4. Maisel’s/ Maisel's Weisse Original - pszeniczne
5. Lwówek/ Wrocławskie – jasny lager
6. St Jozef/ Sint Gummarus Triple –klasztorny triple
7. Tucher/ Helles Hefeweizen – pszeniczne jasne
8. St. Georgen Bräu Buttenheim/ Kellerbier – “piwniczny” lager
9. Lindemans/ Faro – lambic z dodatkiem cukru trzcinowego
10. Tucher/ Urfränkisch Dunkel – ciemne bawarskie
A następnie: Artezan Witbier, Černá Hora/ Kamelot, AppleLast edited by ursus72; 2012-08-26, 11:39.
Comment
-
-
Środowe menu:
1. Rodenbach – czerwone ale – NOWOŚĆ
2. Tambor/ Kralovedvorske Svetle Vycepni 10° - jasny lager
3. AleBrowar/ Sweet Cow – milk stout
4. Pinta/ Viva la Wita - imperial witbier
5. ALeBrowar/ Amber Boy – amber ale
6. Lindemans/ Faro – lambic z dodatkiem cukru trzcinowego
7. Pinta/ Imperium Atakuje – imperial IPA
8. St. Georgen Bräu Buttenheim/ Kellerbier – lager “piwniczny”
9. Tucher/ Hefeweizen – pszeniczne jasne
10. Tucher/ Urfränkisch Dunkel – ciemne bawarskie
Zapraszamy!
Comment
-
-
Manufaktura Piwna & Marcin Chmielarz
Już jutro zapraszamy na premierę 3 nowych piw powstałych w Manufakturze Piwnej według receptur piwowara domowego - Marcina Chmielarza
Oto one:
Pils – chmielony czterokrotnie wyłącznie polskim chmielem (Marynka i Sybilla), w tym spora ilość została użyta do chmielenia na zimno. Piwo ma 13,6% ekstraktu i 5,6% alkoholu.
A także dwa lekkie piwa górnej fermentacji o angielskich korzeniach:
Jeden Chmiel - piwo w stylu pale ale. 11% ekstraktu, 4.2% alkoholu. Jak sama nazwa wskazuje chmielone jedną odmianą chmielu, w tej edycji Fuggles. Dużo chmielu zostało dodane pod koniec gotowania, a także do chmielenia na zimno. Z chmielu wydobyto wszystko co najlepsze, całe spektrum smaku i aromatu, jednocześnie utrzymując goryczkę na poziomie akceptowalnym dla piwoszy nie przywykłych do AIPA.
Bury Kocur - piwo w stylu brown ale. 11% ekstraktu, ok. 4.2% alkoholu. Sześć słodów, i dwie odmiany chmielu dały piwo lekkie, a jednocześnie treściwe. Można je pić litrami, a można je też powoli degustować.
Serdecznie zapraszamy !!!
Piwa podłączamy o 19:00
Comment
-
Comment