Spotkanie piwowarów domowych w Zakładzie Usług Piwnych
Zrobiłeś piwo, nawet to już nie Twoje pierwsze. Smakuje Tobie, smakuje rodzinie i znajomym. No – powiedzmy sobie szczerze – czasem nie smakuje
Chciałbyś dowiedzieć się czegoś więcej na temat cech piwa, jak rozróżniać poszczególne aromaty, jak wystrzegać się błędów powodujących wady w piwie, co jest odpowiedzialne za zapach miodu, a co acetonu? No to świetnie, Cerevisia (www.cerevisia.pl) rusza z cyklicznymi spotkaniami piwowarów w Zakładzie Usług Piwnych, ul. Ruska 34, Wrocław.
Najbliższe spotkanie: 18.11.2012, godz. 15.00
Warunki uczestnictwa:
- przygotowanie na spotkanie 4 x 0,5 l piwa z wybranej przez Ciebie warki do oceny przez zgromadzonych piwowarów domowych. Jeśli masz jakieś piwo zepsute, które chciałbyś skonsultować pod kątem „dlaczego tak się stało”, to weź też jedną butelczynę dodatkowo. Jednak bazą powinny być piwa pijalne
UWAGA! Szczegółowej ocenie przez uczestników zostaną poddane 4 ze zgłoszonych piw (wyboru dokonamy wspólnie już po przybyciu na spotkanie), resztę spożyjemy w trakcie piwowarskich rozmów na tematy różne. Doświadczenie pokazało, że jeśli chcemy połączyć naukę z przyjemnością, to powyżej 4 próbki nie ma co męczyć uczestników, zwłaszcza początkujących.
Zapisz się na spotkanie za pomocą formularza zgłoszeniowego:
Zrobiłeś piwo, nawet to już nie Twoje pierwsze. Smakuje Tobie, smakuje rodzinie i znajomym. No – powiedzmy sobie szczerze – czasem nie smakuje
Chciałbyś dowiedzieć się czegoś więcej na temat cech piwa, jak rozróżniać poszczególne aromaty, jak wystrzegać się błędów powodujących wady w piwie, co jest odpowiedzialne za zapach miodu, a co acetonu? No to świetnie, Cerevisia (www.cerevisia.pl) rusza z cyklicznymi spotkaniami piwowarów w Zakładzie Usług Piwnych, ul. Ruska 34, Wrocław.
Najbliższe spotkanie: 18.11.2012, godz. 15.00
Warunki uczestnictwa:
- przygotowanie na spotkanie 4 x 0,5 l piwa z wybranej przez Ciebie warki do oceny przez zgromadzonych piwowarów domowych. Jeśli masz jakieś piwo zepsute, które chciałbyś skonsultować pod kątem „dlaczego tak się stało”, to weź też jedną butelczynę dodatkowo. Jednak bazą powinny być piwa pijalne
UWAGA! Szczegółowej ocenie przez uczestników zostaną poddane 4 ze zgłoszonych piw (wyboru dokonamy wspólnie już po przybyciu na spotkanie), resztę spożyjemy w trakcie piwowarskich rozmów na tematy różne. Doświadczenie pokazało, że jeśli chcemy połączyć naukę z przyjemnością, to powyżej 4 próbki nie ma co męczyć uczestników, zwłaszcza początkujących.
Zapisz się na spotkanie za pomocą formularza zgłoszeniowego:
Comment