Chrząstawa Mała, Wrocławska 97, Browar Widawa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MLT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.12
    • 1049

Nieważne trudy dojazdu, ważny smak piwa. Nie mogłem się powstrzymać i wybrałem się posmakować Sharka. Piwo bardzo ciekawe i nie żałuję trudów wyprawy tym bardziej, że pils był przepyszny. Martwi mnie fakt, że będą następne ciekawe piwa, a raczej co miesiąc nie dam rady być w Chrząstawie.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23981

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
      Faktycznie, do Szymbarka można dotrzeć bez trudu.
      Ale pod Wieżycą można sobie zrobić zdjęcie z kozą za piątaka

A tak wracając do tematu, trzeba się dopytywać który pils był nalewany do butelek (na wynos), ja myśląc że biorę tego fajnie chmielonego Simcoe co to jest na kranie, dostałem pilsa z poprzedniego wypustu, niestety już mocno walącego masełkiem. Tym samym stwierdzam że piwo z wajchy wyśmienite, z butelkowym są problemy jak w innych browarorestauracjach.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• jacekwerner
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 2857

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
        A tak wracając do tematu, trzeba się dopytywać który pils był nalewany do butelek (na wynos), ja myśląc że biorę tego fajnie chmielonego Simcoe co to jest na kranie, dostałem pilsa z poprzedniego wypustu, niestety już mocno walącego masełkiem.
        To miałem szczęście - trafił mi się ten właściwy, kwadri niestety nie miał farta .
        Ochotnicza Straż Piwna
        BAZA = 7446

Comment

• wasyll
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 1823

Na facebook'u pojawiła się informacja, że 15.09 będzie premiera Borsuka. Co to za styl, ma ktoś informacje?
          www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

Porter angielski wędzony.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• Pancernik
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9798

Jeeeee... Już kocham to piwo - za styl i za nazwę

Comment

• Undeath
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2011.08
                • 113

Jest jeszcze Rekin? bo człowiek na wakacjach był i nie zdążył na żadne piwko a za tydzień będę we Wrocku to chcę podskoczyć po smakołyki

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

W browarze Rekina nie ma. Jest w kilku miejscach w butelkach. M.in. w Drink Hali, u mnie czyli w Markecie Kopyra. Lany będzie na Brackiej Jesieni w ten weekend. Warto się wybrać, zwłaszcza, że nastąpi tam też prapremiera Borsuka.
                  blog.kopyra.com

Comment

• concerto
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    🍼
                    • 2003.09
                    • 859

Dziś ok. 16.00 był lany w ZUPie.
                    "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

• Undeath
                      • 2011.08
                      • 113

No dobra popoluje a jak nie będzie to się odezwę do ciebie Kopyr o butelczynę do odsprzedania

Comment

• tmspoko
                        • 2009.09
                        • 207

Właśnie wróciłem z Widawy - obsługa jak zawsze miła, piwo bardzo dobre (chociaż Borsuk jak dla mnie troszkę bez "dymnego" pazura - po Kruku i Sharku spodziewałem się zdecydowanych wrażeń).
                        Jednak odczuwam duży niesmak. Przed wyjazdem kupiłem piwo na wynos i poprosiłem o dwie etykietki (od Borsuka i Parowego) i oczywiście otrzymałem. Po przyjeździe do domu okazało się, że za te dwie etykietki zapłaciłem 4zł - tej pory otrzymywałem tam etykietki za darmo. Ciekawe, czy to nowy sposób na zarobek, czy też walka ze sprzedażą na allegro? Myślę, że jeśli kupuję piwo za ponad stówę, to te dwie etykiety powinny być dodane gratis. A jeśli już mam płacić, to powinienem być o tym poinformowany!!
                        TMspoko

Comment

• chemmobile
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.03
                          • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tmspoko Wyświetlenie odpowiedzi
                          Po przyjeździe do domu okazało się, że za te dwie etykietki zapłaciłem 4zł
                          Ciekawe czy to z powodu przeoczenia przez ciebie informacji o odpłatności, czy też kolejny przykład "piwnego przedsiębiorcy" na polską modłę.
                          Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                          Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23981

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                            Ale pod Wieżycą można sobie zrobić zdjęcie z kozą za piątaka

A tak wracając do tematu, trzeba się dopytywać który pils był nalewany do butelek (na wynos), ja myśląc że biorę tego fajnie chmielonego Simcoe co to jest na kranie, dostałem pilsa z poprzedniego wypustu, niestety już mocno walącego masełkiem. Tym samym stwierdzam że piwo z wajchy wyśmienite, z butelkowym są problemy jak w innych browarorestauracjach.
                            Bez nalegania i wspominania o sprawie, otrzymałem w ramach reklamacji prawidłową butlę z odpowiednio dobrą zawartością
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13959

Ważna informacja - od dziś do 26 września włącznie browar jest zamknięty. Wakacje. Jeśli ktoś się wybierał, to jeszcze zdąży zawrócić.
                              Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-09-17, 10:18.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• wasyll
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.09
                                • 1823

Wyczytałem na fb, że 13.10.2012r. o godz. 16.30 nastąpi premiera nowego piwa Kangaroo - australian amber ale single hop galaxy.

Nie wiem kto stworzył tego kangura, ale jest przezajebisty!
                                www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

Przetwarzanie...
                                X