Nieważne trudy dojazdu, ważny smak piwa. Nie mogłem się powstrzymać i wybrałem się posmakować Sharka. Piwo bardzo ciekawe i nie żałuję trudów wyprawy tym bardziej, że pils był przepyszny. Martwi mnie fakt, że będą następne ciekawe piwa, a raczej co miesiąc nie dam rady być w Chrząstawie.
Chrząstawa Mała, Wrocławska 97, Browar Widawa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziFaktycznie, do Szymbarka można dotrzeć bez trudu.
A tak wracając do tematu, trzeba się dopytywać który pils był nalewany do butelek (na wynos), ja myśląc że biorę tego fajnie chmielonego Simcoe co to jest na kranie, dostałem pilsa z poprzedniego wypustu, niestety już mocno walącego masełkiem. Tym samym stwierdzam że piwo z wajchy wyśmienite, z butelkowym są problemy jak w innych browarorestauracjach.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziA tak wracając do tematu, trzeba się dopytywać który pils był nalewany do butelek (na wynos), ja myśląc że biorę tego fajnie chmielonego Simcoe co to jest na kranie, dostałem pilsa z poprzedniego wypustu, niestety już mocno walącego masełkiem.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Na facebook'u pojawiła się informacja, że 15.09 będzie premiera Borsuka. Co to za styl, ma ktoś informacje?www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Porter angielski wędzony.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
W browarze Rekina nie ma. Jest w kilku miejscach w butelkach. M.in. w Drink Hali, u mnie czyli w Markecie Kopyra. Lany będzie na Brackiej Jesieni w ten weekend. Warto się wybrać, zwłaszcza, że nastąpi tam też prapremiera Borsuka.
Comment
-
-
Właśnie wróciłem z Widawy - obsługa jak zawsze miła, piwo bardzo dobre (chociaż Borsuk jak dla mnie troszkę bez "dymnego" pazura - po Kruku i Sharku spodziewałem się zdecydowanych wrażeń).
Jednak odczuwam duży niesmak. Przed wyjazdem kupiłem piwo na wynos i poprosiłem o dwie etykietki (od Borsuka i Parowego) i oczywiście otrzymałem. Po przyjeździe do domu okazało się, że za te dwie etykietki zapłaciłem 4zł - tej pory otrzymywałem tam etykietki za darmo. Ciekawe, czy to nowy sposób na zarobek, czy też walka ze sprzedażą na allegro? Myślę, że jeśli kupuję piwo za ponad stówę, to te dwie etykiety powinny być dodane gratis. A jeśli już mam płacić, to powinienem być o tym poinformowany!!TMspoko
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tmspoko Wyświetlenie odpowiedziPo przyjeździe do domu okazało się, że za te dwie etykietki zapłaciłem 4złLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziAle pod Wieżycą można sobie zrobić zdjęcie z kozą za piątaka
A tak wracając do tematu, trzeba się dopytywać który pils był nalewany do butelek (na wynos), ja myśląc że biorę tego fajnie chmielonego Simcoe co to jest na kranie, dostałem pilsa z poprzedniego wypustu, niestety już mocno walącego masełkiem. Tym samym stwierdzam że piwo z wajchy wyśmienite, z butelkowym są problemy jak w innych browarorestauracjach.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ważna informacja - od dziś do 26 września włącznie browar jest zamknięty. Wakacje. Jeśli ktoś się wybierał, to jeszcze zdąży zawrócić.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-09-17, 10:18.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Wyczytałem na fb, że 13.10.2012r. o godz. 16.30 nastąpi premiera nowego piwa Kangaroo - australian amber ale single hop galaxy.
Nie wiem kto stworzył tego kangura, ale jest przezajebisty!www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
Comment