Chrząstawa Mała, Wrocławska 97, Browar Widawa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    #46
    Czyli jest nowe piwo i nikt nie zgłosił? No bo Augustiańskie to jest jak rozumiem jasna pszenica, której zbrakło chwilowo?

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • Upernavik
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2004.11
      • 73

      #47
      Robi się gęsto i trudno o stolik ale piwko wyborne Czarny Kur, extra!!!

      Comment

      • Undeath
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2011.08
        • 113

        #48
        Przybyłem wczorajszego dnia do Czarnego kura bo tak ta knajpa właśnie się nazywa. Z początku Augustiańskie poszło na jęzora, bardzo smaczna ciemna pszenica. Po dłuższej rozmowie z kelnerką i zamęczeniu ją pytaniami pojawił się Pan zarządzający procesem warzenia i fermentacji, a przy okazji właściciel, który już z pełnym profesjonalizmem opowiedział całą historię o ważeniu o gospodzie itp. zasypany pytaniami też odpowiadał bardzo miła atmosfera. Na drugi rzut poszedł jasny lager, smaczny ale nie aż tak jak pszenica niestety, potem czarny kur-ciemny lager w sumie najgorszy choć zimne piwko tego dnia każde dobre było. Polecam naprawdę miła atmosfera, ładna okolica zaledwie 30 minut od Wrocławia autobusem. Za dwa miesiące będzie marcowe i pszenica z tego co zrozumiałem, na pewno odwiedzę bo warto!!

        Comment

        • niewieem
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2010.12
          • 76

          #49
          Wczoraj Browar Widawa warzył American Dry Stouta chmielonego Simcoe według receptury Kopyra. Bardzo cieszy mnie, że browar z Chrząstawy idzie właśnie w takim kierunku

          Comment

          • Pancernik
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9787

            #50
            Jutro będę o 12.00 .

            Comment

            • jacer
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2006.03
              • 9875

              #51
              Dotrwasz do 18.00?
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

              (1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

              Comment

              • Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9787

                #52
                Nie..., zupa + piwo na wynos i naprzód w Sudety

                Comment

                • JAckson
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

                  #53
                  Ja wybieram się jutro na Kruki
                  MM961
                  4:-)

                  Comment

                  • JAckson
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 6123

                    #54
                    Byłem. Moim zdaniem Kruk jest najciekawszym piwem w Widawie i tyle. Treściwe, wyraziste. Pewnie jest kilka błędów, że za mała paloność lub za niska piana, ale w porównaniu z pozostałymi piwami kładzie resztę na łopatki.
                    Do powtórki
                    MM961
                    4:-)

                    Comment

                    • darekd
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍺🍺🍺
                      • 2003.02
                      • 12561

                      #55
                      Też byłem i piłem Kur moim zdaniem jest piwem, którym można się chwalić na scenie górnofermentacyjnej poza granicami naszego kraju. Podchodziłem z pewną rezerwą, bo z jednej strony stout z kawową palonością, z drugiej strony "amerykańskie chmielenie" z żywiczności i cytrusowością... Chyba większości próbującym przy próbowaniu na myśl przyszła Black IPA. W aromacie bardzo zdecydowana woń żywiczna. W smaku też chmiel dominuje nadając wytrawny smak. No ale w końcu miał to być dry. Kawowe nuty były lekko wyczuwalne. Moim zdaniem to wyszła taka hybryda BIPA ze stoutem, ale ja się nie znam, bo się czuję dobrze tylko w dolnych partiach W każdym razie raczej nie mówiłbym tu o wadach, to tylko kwestia gustu, jakie posmaki preferujemy. Wszyscy jednak byliśmy zgodni, piwo smakowało i było bardzo pijalne! Wszystko to fajnie, Tomek ma styl i to było czuć. Uważam, że to bardzo dobrze, że u nas wreszcie ktoś nie boi warzyć (zamierzenie) coś we własnym stylu, a nie tylko odtwarzać (lepiej lub gorzej) bardziej "podręcznikowe" style. Kopyrowi należą się gratulacje za dzieło, Wojtkowi za otwarcie na tego typu pomysły Czekamy na kolejne projekty

                      Co do pozostałych piw - nie byłbym tak surowy. Wszystkie uznaję za smaczne i obawiam się, że wśród szerszego grona konsumentów to one będą dominować

                      W każdym razie wielkie dzięki za bardzo miło spędzony czas w Widawie

                      Comment

                      • docent
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.10
                        • 5205

                        #56
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                        Też byłem i piłem Kur moim zdaniem jest piwem, którym można się chwalić na scenie górnofermentacyjnej poza granicami naszego kraju. :
                        Darku, widawski Kur jest w stylu schwarzbier. Zapewne miałeś na myśli Kruka
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                        Comment

                        • darekd
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍺🍺🍺
                          • 2003.02
                          • 12561

                          #57
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                          Darku, widawski Kur jest w stylu schwarzbier. Zapewne miałeś na myśli Kruka
                          Dobrze, że przy mnie byłeś i pamiętasz Oczywiście chodziło o Kruka. Przepraszam

                          Comment

                          • niewieem
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2010.12
                            • 76

                            #58
                            Chylę czoła - moim zdaniem piwo znakomite, faktycznie aromaty stoutowe trochę w tle Simcoe, aczkolwiek mi to bardzo odpowiada, bo nie wyobrażam sobie wybrania lepszego chmielu do nachmielenia Kruka. Zgadzam się w pełnej rozciągłości z przedmówcami, piwo bardzo pijalne - po trzech piwach miałem ochotę na kolejne, wytrawne i pyszne. Trzymam kciuki za kolejne kolaboracje Widawy z Kopyrem.

                            Comment

                            • MLT
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.12
                              • 1047

                              #59
                              Mam zamiar odwiedzić Chrząstawę w najbliższy piątek wieczorem. Może ktoś z was też planuje tam być? Chętnie wypije piwo w towarzystwie.

                              Comment

                              • MLT
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.12
                                • 1047

                                #60
                                Muszę powiedzieć, że jak dla mnie to jeden z lepszych browarów restauracyjnych w Polsce. Piwo bardzo dobre, Kruk wręcz doskonały (a wygląda na to, że leżakujący właśnie pils będzie też bardzo ciekawym piwem). Jedzenie smaczne. Wystrój lokalu piękny w swojej prostocie. Właścicieli bardzo mili. Jedno jest pewne to nie była ostatnia moja wizyta w tym miejscu

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X