Chrząstawa Mała, Wrocławska 97, Browar Widawa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grew
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.05
    • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kazimierz_W Wyświetlenie odpowiedzi
    (..) podjechaliśmy przed południem do Gospody. Liczyłem na drugie śniadanie, degustację i jakieś zakupy. Niestety, wszytko pozamykane na cztery spusty, brak również jakiejkolwiek informacji o godzinach otwarcia.
    Lokal jest czynny od 12-tej w każdy dzień poza poniedziałkiem (do 22-giej).

Godziny były wywieszone w gablocie przy wejściu po prawej stronie - ale jako, że je znam to nie patrzyłem czy ostatnio były

Proponuję następnym razem wejść przynajmniej na strony miejsc, które chcecie odwiedzać, ewentualnie chociaż na forum popytać

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Pierwsze razy bywają trudne. Z tego co pamiętam, to nawet Szara Administracja odbiła się od drzwi gospody w pewien kwietniowy poniedziałek 2012 roku

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Chmielnicki
        Porucznik Browarny Tester
        • 2012.07
        • 324

A ja zapytam o Misia, bo nigdzie nie mogę znaleźć tematu o tym piwie. Nikt go jeszcze nie degustował? Nikt nie był na premierze? A może jest jakiś kolejny bojkot (np. cenowy albo wizerunkowy), o którym nic nie wiem?

Comment

• GRNDpa
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2012.02
          • 197

Dziś trochę misiów pojechało w Polskę, między innymi do Warszawy i Trójmiasta. A to, że miś nie jest dodany, to już inna sprawa... może jak się rozprzestrzeni to się ktoś pokusi o skomentowanie smaku/aromatu
          Lubię placki

Comment

• Chmielnicki
            Porucznik Browarny Tester
            • 2012.07
            • 324

Była przecież premiera w Widawie. Chyba w czwartek Miś był już w Łodzi. A na Facebooku trochę dymiło z powodu wiadomych odwołań historycznych, więc przeszło mi przez myśl, że może ktoś wydał fatwę na Misia. Tym bardziej, że przysiągłbym, iż jakiś czas temu piwo było już dodane w "Piwo - konkretnie". W końcu to pierwsze, wręcz "historyczne", rodzime India Pale Ale. Tymczasem dodane są piwa tak niszowe, że nigdy bym się o nich nie dowiedział, a o tym kompletna cisza. Dziwne trochę.
            Last edited by Chmielnicki; 2013-05-07, 17:01.

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23928

Piwa same się dodają. Ogólnie wszystko samo się robi. Dziwna dziwność.
              Last edited by ART; 2013-05-07, 17:12.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Miś zapowiedział się na Festiwal - będzie można bojkotować do woli już za parę dni
                Last edited by Marusia; 2013-05-07, 17:38.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• grew
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2009.05
                  • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                  Miś zapowiedział się na Festiwal - będzie można bojkotować do woli już za parę dni
                  Ponoć ma być go baardzo mało, więc nie wiem czy "do woli"

Piłem kilka z butelki i rewelacji nie ma, choć goryczka niezła. A samo piwo wraz z parametrami zgłosiłem do nowych piw.

Comment

• kurgan
                    Gość
                    • 2004.04
                    • 315

jutro się wybieram, czy ktoś uprzejmie może coś polecić, z jakimi cenami muszę się liczyć?

Comment

• Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

We wrześniu płaciłem 6,00 za Premium Lagera i Parowe za 0,4 litra.
                      Poza tym prosto ze źródła wiem, że będziesz mógł wypić z beczki akurat inne niż powyżej:
                      Augustiańskie, Czarny kur, Magic ESB, Kuguar, i Rhino.
                      Ceny od 6 do 8 zł za 0,4.
                      Last edited by Pendragon; 2013-06-28, 22:40.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kurgan
                        Gość
                        • 2004.04
                        • 315

recenzje nie zachęcają do wizyty

Comment

• jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

Nie czytaj głupot.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

Na tym portalu dowiedziałem się że bydgoska warzelnia warzy przepyszne "ale" i stylową pszenicę. Także spokojnie.

Comment

• bartekpawel
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2001.08
                              • 138

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kurgan Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ja polecam gorąco. W zeszłym roku w sierpniu po dwóch dniach porażek gastronomicznych we wrocławskich lokalach, w drodze powrotnej wstąpiliśmy do Chrząstawy. Oprócz czterech piw zmieściłem już tylko zupę gulaszową. Była wybitna i warta każdej złotówki, które zapłaciłem, a golonka, którą jedli moi współtowarzysze była na podobnym wysokim poziomie.
                              www.kasperskysklep.pl

Comment

• kurgan
                                Gość
                                • 2004.04
                                • 315

Rhino

Augustiańskie, Magic ESB, ale dopiero Rhino zachwyciło mnie i teścia

Comment

Przetwarzanie...
                                X