Polanica Zdrój, Zdrojowa 1c, Golden Pub [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rohozecky
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.11
    • 1840

Polanica Zdrój, Zdrojowa 1c, Golden Pub [zamknięte]

Pierwsza od 6-7 lat próba powrotu piwa czeskiego do zdominowanego przez koncerny kurortu.

Lokal po byłej grocie solnej, stąd nazwa. Parę stolików wewnątrz i 2 przed lokalem.

W ofercie Novopacke: Krystof, Granat i niefiltrowane, wszystko po 6 zł. Do tego butelki i 5-litrowe beczułki z Novej Paki.

Zainteresowanie publiki znikome, stąd niefiltrowane już kwaskowe, reszta znakomita.

Szersza publiczność w oddalonych o 20 metrów ogródkach posłusznie chlepta wydzieliny KP i jej podobnych. Niemniej jednak lokal póki co jest i warto skorzystać, tym bardziej że to jedyne miejsce z pijalnym piwem w Bad Altheide.
    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
  • jacekwerner
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 2857

Trudno o szersze zainteresowanie i dobrą sprzedaż piwa, skoro :
    - lokal w poniedziałki jest nieczynny
    - od wtorku do czwartku otwarte od 17.00
    - w pozostałe dni otwarte od 15.00.
    Mamy sierpień, jest połowa sezonu, byłem dzisiaj przed południem i oczywiście "pocałowałem klamkę", choć novopackie parasole widoczne z daleka.
    Gratuluję właścicielom dobrego samopoczucia
    Ochotnicza Straż Piwna
    BAZA = 7446

Comment

• rohozecky
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2008.11
      • 1840

Myślę, że same godziny otwarcia to nie jest przyczyna. W innych lokalach opodal przed południem też jest pustawo.
      Natomiast godziny te są wywieszone na niewielkiej kartce umieszczonej obok drzwi, widocznej jedynie z bardzo bliska i łatwo o prosty efekt: po pierwszym pocałowaniu klamki rzeczywiście ochota na ponowną próbę może być mniejsza

Comment

• jacekwerner
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 2857

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedzi
        Myślę, że same godziny otwarcia to nie jest przyczyna. W innych lokalach opodal przed południem też jest pustawo.
        Dzisiaj przy dość nieciekawej pogodzie ( dość pochmurno i przelotne opady ) w licznych ogródkach i lokalach klienteli nie brakowało. Miałem ochotę spróbować tych novopackich wyrobów i cóż - gorzkie rozczarowanie, a w pozostałych lokalach rządzą niepodzielnie koncerniaki
        Ochotnicza Straż Piwna
        BAZA = 7446

Comment

• rohozecky
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2008.11
          • 1840

Cóż, w desperacji pozostaje spacer 3 km do Szalejowa na Zamkowe

Comment

• jacekwerner
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 2857

W desperacji przybyłem tam wczoraj po południu i skosztowałem wszystkich trzech dostępnych piw z kija. Według mnie najlepsze było ciemne, w pozostałych wyczułem lekkie "piwniczne" posmaczki. Butelkowe w cenie lanego ( na wynos kaucja 0,50 zł ).
            Ochotnicza Straż Piwna
            BAZA = 7446

Comment

• rohozecky
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2008.11
              • 1840

Prorok ze mnie coraz lepszy. Po pubie ani śladu, jak się tego spodziewałem.

Moja diagnoza: godziny otwarcia może i mogłyby być lepsze, ale tak naprawdę w tej miejscowości generalnie nie ma targetu na coś innego niż koncernowe breje.

Poza tym ,w tym miejscu od kilkunastu lat działało już mnóstwo rozmaitych geszeftów, i żaden chyba nie przetrwał roku. Widać pechowe jakieś.

Comment

• Gambrinus
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2001.06
                • 696

Odwiedzilem ten pub z bratem pod koniec lipca, a wiec w srodku sezonu. Bylismy jedynymi goscmi o 21-szej, wiec to ze przestal dzialac specjalnie mnie nie dziwi. Niezbyt lubie Novopacke piwa (dostepne zreszta w Nowym Jorku ), ale bylo czym przeplukac usta po Lechu pitym do obiadu
                Popieraj małe browary!!!
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• rohozecky
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2008.11
                  • 1840

Lepiej było już do tego obiadu zamówić Staropolankę zamiast Lecha. Na pewno smaczniejsza

Comment

• rohozecky
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2008.11
                    • 1840

Obecnie w tej lokalizacji bar z Opatem jasnym i ciemnym, ale osobiście nie badałem. Miejsce jest naznaczone widmem upadku i żaden interes w tym lokalu nie wytrwał dłużej niż rok, o ile dobrze pamiętam. Zobaczymy

Comment

• rohozecky
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2008.11
                      • 1840

Polanica-Zdrój, Zdrojowa 1c,Golden Pub

Opat ciemny i jasny po 6 zł, ale za frajerskie 0,4 l, do tego różne Opaty z butelki. Lokal otwierany chyba od 17. Na razie działa.

Comment

• rohozecky
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2008.11
                        • 1840

Lokal działa, ceny podskoczyły do 7 zł za 0,4.

Comment

• rohozecky
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2008.11
                          • 1840

Jakiś czas temu lokal padł. Co mu się zresztą rzetelnie należało

Comment

Przetwarzanie...
                          X