Bydgoszcz, Batorego 1, Karramba

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

    Bydgoszcz, Batorego 1, Karramba

    Restauracja na samym skraju Starego Rynku, posiada także własny ogródek. Łącznie chyba 8 kranów, spory misz-masz, od smakowych Fortun, przez Perłę po Brown Foot i milk stout z AleBrowaru. Co z tego będzie, czas pokaże.
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13959

    #2
    8 kranów, ale jeden przeznczony na prosecco, a drugi na wino białe niegazowane.
    Jeden z dziwniejszych lokali, jakie dane mi było odwiedzić. Ze względu na obsługę kelnerską.
    Na wstępie przywitał mnie szef sali (menadżer, właściciel?) pytając czego sobie życzę. Życzyłem sobie podejść do baru i zobaczyć co mają na kranach. Z kranów niewiele wynikało, bo tylko połowa była oznaczona, wskazano mi jednak z boku spis piw na kartce. Wybrałem sobie Big Chmielowskiego i Morelin Monroe. Drogę do stolika (były tłumy, a kilka wolnych miejsc wyglądało na zarezerwowane) wskazał mi młody kelner (potem się okazało, że to jego pierwszy dzień w pracy) i przyjął zamówienie na Big Chmielowskiego. Po chwili podeszła inna kelnerka i przeprosiła za kolegę, gdyż nie poinformował, że to piwo się już skończyło. "Z piw typu IPA" zaproponowała Morelin, na co natychmiast przystałem, informując ją, że i tak miałem zamiar wybrać je jako drugie. Piwo, bardzo smaczne zresztą (0.4 litra zaserwowane w półlitrowym IPA glass), przyniosła mi... trzecia kelnerka. Gdy się skończyło, podszedł kelner którego to był pierwszy dzień w pracy i zapytał czy chcę coś jeszcze. Pogadałem chwilę, nie potrafił powiedzieć czy za Big Chmielowskiego podpięli coś innego. Nie chciałem go już stresować, więc zamówiłem Bydgoskie z Krajana. Przyniesiono mi je... w tulipie. Tu także obowiązuje pojemność 0.4. Było zadziwiająco normalne, dobre. W ciemno nie zgadłabym producenta. Nie zdziwicie się, jeśli napiszę, że przyniosła mi je jeszcze inna kelnerka, której ostatecznie zapłaciłem piątej z kolei? W sumie naliczyłem 6 osób obsługi kelnerskiej, 2 barmanów, 2 osoby wydające dania i szefa sali. Do kuchni nie zaglądałem
    Miejsce polecam, piwa smaczne, obsługa aż za miła. Lokal specjalizuje się w sezonowanej we własnej specjalnej szafie wołowinie.
    Bydgoskie (0.4) kosztowało 7 zł, Morelin Monroe (0.4) za złotych 12.
    Restauracja Karramba – Bydgoszcz – Toruń – Serwujemy m.in pizze, przekąski, piwa z browarów rzemieślniczych. Specjalności: lunche, obiady, steki, kawa, napoje, desery

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • zgroza
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2008.03
      • 3607

      #3
      Krajan ma to do siebie, że umie robić niektóre piwa (Bydgoskie, Irlandzkie Mocne) a pozostałe już nie bardzo (Irlandzkie Ciemne np.). Nigdy tego nie zrozumiem.
      Lotna ekspozytura browaru

      Też Was kocham.

      Comment

      • ziemowit166
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2016.07
        • 1

        #4
        Akurat Irlandzkie Ciemne jest dobrym piwem, kwestia gustu

        Comment

        • pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

          #5
          Mnie te słodkie ciemniaki z karmelem amoniakalnym w składzie przyprawiają o palpitacje serca.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X