Toruń, Plac Teatralny 7, Carpe Kraft [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 305

Toruń, Plac Teatralny 7, Carpe Kraft [zamknięte]

Przypadkiem znaleziona podczas świątecznego spaceru knajpa znajdująca się w piwnicy budynku na samym początku ul. Fosa Staromiejska. Aczkolwiek oficjalny adres to pl. Teatralny 7. Ponoć otwarte od niecałych 2 tygodni.

Zgodnie z twarzoksiążką (https://www.facebook.com/carpekraft/?fref=ts) czynne od 18, aczkolwiek na porwanej ulotce jest godzina 16 - i wydaje mi się, że byłem tam w okolicach tejże.

16 kranów w rozsądnych cenach, bardzo dużo miejsca i porządne toalety. A na dodatek w środku jest na tyle jasno, że tacy zboczeńcy jak ja, którzy czasem mają ochotę sobie poczytać przy piwie, nie są narażone na utratę wzroku...

W każdym bądź razie mam nadzieję, że przy mojej kolejnej wizycie w Toruniu jeszcze to miejsce będzie istnieć...
  • telek
    Podpułkownik Chmielowy
    🥛🥛🥛
    • 2011.05
    • 563

Bardzo fajne miejsce, z żywieckim porterem i APA na kranie...

Comment

• serdelzajety
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2013.09
      • 19

Świetna miejscówka, 16 kranów z kraftem + pompa. Owszem, są jeszcze krany z ŻAPĄ i Porterem z Żywca (osobno, nie wsród tych 16), ale czy ktoś Cię telku zmusza do Żywca kiedy masz Artezana, Hopium, Widawę, Profesję, Kingpina i Bednary do wyboru? Chyba większości z nich wcześniej w Toruniu nie było w ogóle

Comment

• Lesnik87
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2016.01
        • 1

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika serdelzajety Wyświetlenie odpowiedzi
        Świetna miejscówka, 16 kranów z kraftem + pompa. Owszem, są jeszcze krany z ŻAPĄ i Porterem z Żywca (osobno, nie wsród tych 16), ale czy ktoś Cię telku zmusza do Żywca kiedy masz Artezana, Hopium, Widawę, Profesję, Kingpina i Bednary do wyboru? Chyba większości z nich wcześniej w Toruniu nie było w ogóle
        No i namówił

Już wiem, jak rozpocznę walentynkowy weekend w Toruniu.

W imieniu swoim i lepszej połowy dzięki za informację.

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19274

Lokal piwniczny. Całe szczęście jest ogródek na Chełmińskiej. Ceny kraftowe. 11 za małego milk stouta.

Comment

• abelincoln
            🥛🥛🥛
            • 2010.01
            • 305

Tym razem trafiłem na wymianę instalacji i krany były suche (ale widzę na profilu fb, że już przerwa technologiczna zakończona), więc wziałem coś w butelce. I knajpa dużo straciła w moich oczach, bo porter był w temperaturze pszenicy. By nie powiedzieć eurolagera...

Comment

• abelincoln
              🥛🥛🥛
              • 2010.01
              • 305

Otworzyłem wątek, to go też zamknę. Umarł Carpe Kraft, niech żyje Kosmos (do 24.00 wszystko 20% taniej).

Hasło reklamowe na tyle udane, że nie wszedłem zobaczyć czy ostało się coś pijalnego.

Comment

• telek
                Podpułkownik Chmielowy
                🥛🥛🥛
                • 2011.05
                • 563

W razie potrzeby w Toruniu jest BAZA https://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=1364145 lub Krajina https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=92459

Comment

Przetwarzanie...
                X