Mam nadzieję, że się nie mylę i że Kruszwica jest w tym województwie. Otóż obok wieży jest super barek piwny, bo zrobiony z beczek po piwie. Można tam dostać za bardzo przystępną cenę piwko z beczki. Napewno kasztelana, a nie pamiętam czy był też bosman. Można też zjeść typowe dania barowe za przystępną cenę. Barek jest sezonowy, ale bardzo fajny. Tak mi się podobał, że zrobiłem, sobie zdjęcie. Na przeciwko ulicy jest typowa gsowska kanjpa dla traktorzystów. Po prostu super!! Bilard, toaleta, piwo z beczki kujawiak i podstawki, których tubylcy używają zgodnie z przeznaczeniem. W butelkach też do dostania piwo z Nakła. Pamiętam że 0,3 kosztowało 1.75zł. Fajna atmosfera, ale wszyscy grzeczni byli. Podobało mi się. Jeśli ktoś będzie się wybierał na piastowski szlak to polecam skoczyć w te dwa miejsca na piwo. To dobry punkt, bo obok jest sklep spożywczy, gdzie mają piwa z Jablonowa.Pozdrawiam!!!
Kruszwica, obok wieży, bar
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe
. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
-
Channel: Belgia
-
-
Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
-
Channel: Czechy
-
-
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
-
-
-
Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
-
Channel: Niemcy
-
-
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.