Co prawda jakby wielu powiedziało piwa tu nie mają, gdyż dyspoują lanym Pilsnerem Urquellem za 5,50 oraz Tyskim i Lechem za 4,50, ale za to jedzonko mają wyśmienite i w umiarkowanych cenach. Miłym zaskoczeniem dla nas był fakt, iż poczęstowano nas pieczywem ze smalcem i ogóreczkami, co miało nam umilić czas oczekiwania na posiłek. Ja zamówiłam "Skarb Herszta Piratów" za 9,50, w skład którego wchodziły frytki, smażony ser i sosy oraz dodatkowo zasmażaną kapustkę kiszoną z boczkiem, która podbiła moje serce - ceny jej nie pamiętam. Lokal ten zajmuje pomieszczenia piwniczne bodjaże na Rynku Nowomiejskim na rogu u zbiegu ulic Królowej Jadwigi i Prostej.
Toruń, Rynek Nowomiejski 13, Zielony Wieloryb [zamknięte]
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Toruń, Rynek Nowomiejski 13, Zielony Wieloryb [zamknięte]
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DTagi: brak
-
-
jeszcze warto nadmienić że wystrój bardzo klimatyczny, jak z baśniowego podwodnego świata. Zaciekawiła mnie pewna figurka pomiędzy toaletami
aha - byłem też zaskoczony nader miłą obsługą - nie wiem czy dlatego że byliśmy praktycznie jedynymi kientami czy jest tam tak zawsze bez znaczenia jaka liczba gości się przytrafi - tak czy owak wielki plus.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
oczywiście wejście jest dobrze zamaskowane. trzeba patrzeć się pod nogi żeby tutaj trafić- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment