Bydgoszcz, Mennica 1 (Wyspa młyńska), Karczma młyńska

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szefi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 194

Bydgoszcz, Mennica 1 (Wyspa młyńska), Karczma młyńska

Witam na wyspie młyńskiej znalazłem restaurację Karczma Młyńska . I co ciekawe poza standardem konercniakowym mają w ofercie PAULANDER przeniczny i to z lanego z beczki. Polecam byłem,piłem dobra jakość.
  • iron
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.08
    • 6771

Mimo, że pszeniczny Paulaner dobrym piwem jest, to jednak on także jest standardem koncernowym, tyle że niemieckim
    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Bombadil13
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
      Mimo, że pszeniczny Paulaner dobrym piwem jest, to jednak on także jest standardem koncernowym, tyle że niemieckim
      pszeniczny Paulaner z pewnością, natomiast PAULANDER przeniczny to wytwór regionalny dostępny tylko tu, jak mniemam
      Poszukuję

Comment

• szefi
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.12
        • 194

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
        pszeniczny Paulaner z pewnością, natomiast PAULANDER przeniczny to wytwór regionalny dostępny tylko tu, jak mniemam
        HA HA HA
        no to się ubawiłem
        zdrowie

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
          Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
          heckler
          Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
          Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
          ...
          2023-03-22, 16:08
        • Alkoneser
          Browary restauracyjne w Polsce
          Alkoneser
          Cześć,
          mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
          2024-08-05, 11:26
        • dadek
          Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
          dadek
          To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
          2022-09-08, 02:08
        • Shedao
          Litwa, Užukampis, Galvės g. 120, Pilialaukis
          Shedao
          Pośrodku niczego stoi przeogromna karczma, przypominająca średniowieczny zajazd, a w niej - browar.

Odwiedziłem go 2 października i niestety rozczarowanie... był zamknięty. Znaczy, nie do końca, bo wszedłem do niego, i tam przechwyciła mnie pani, która poinformowała mnie, że...
          2025-01-07, 14:02
        • pebejot
          Niemcy, Dessau, Lange G. 16, Brauhaus Zum Alten Dessauer
          pebejot
          Założony 20 lat temu browar restauracyjny "Zum Alten Dessauer" znajduje się w samym centrum siermiężnego, NRD-owskiego miasta Dessau.
          Z dworca kolejowego można podjechać 2 przystanki tramwajem, lub dojść 1 km pieszo.
          Obiekt co prawda znajduje się w ścisłym centrum,...
          2024-05-08, 19:16
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...