Tułając się po Bydgoszczy trafiłem do Cegielni - sobota około 20 - mimo, iż nikt nie tańczył muza rypała tak niemiłosiernie, że nie dało się dopić piwa - a asortyment poprawny - Irlandzkie z Krajana (beczka), Żywe z Ambera (beczka), ponoć jest też Fortuna - jasna i ciemna, ale przez muzykę nie dane mi było sprawdzić, na pewno były butelkowe. Ceny przystępne. Jeśli w normalny dzień jest tam ciszej to miejsce fajne, ładne barmanki , jeśi zaś nie to masakra - można stracić słuch.
Bydgoszcz, Długa 36, Klub Cegielnia
Collapse
X
-
Byłem kilka tygodni temu, w ofercie były następujące piwa z beczki:
- Irlandzkie Mocne (6 zł),
- Żywe (5 zł).
(Warki nie liczę)
Oprócz tego, jak zawsze, dosyć duża gama butelkowanych w przystępnej cenie - m.in. Koźlak i Grand Imperial Porter z Ambera po 6 zł, oprócz tego, kilka Smoków z Fortuny i piwa zagraniczne.
Comment
-
-
Zmienił się właściciel, niestety z kija tylko koncernówka. Z butelki Koźlak z Ambera (10 zł), Fortuna Miodowa (7 zł), generalnie bardzo mało z niekoncernowych. Lokal obniżył loty prawie do ziemi...golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
- Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.
Comment
-
Comment