Bydgoszcz, Długa 36, Klub Cegielnia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piecia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.02
    • 3312

Tułając się po Bydgoszczy trafiłem do Cegielni - sobota około 20 - mimo, iż nikt nie tańczył muza rypała tak niemiłosiernie, że nie dało się dopić piwa - a asortyment poprawny - Irlandzkie z Krajana (beczka), Żywe z Ambera (beczka), ponoć jest też Fortuna - jasna i ciemna, ale przez muzykę nie dane mi było sprawdzić, na pewno były butelkowe. Ceny przystępne. Jeśli w normalny dzień jest tam ciszej to miejsce fajne, ładne barmanki , jeśi zaś nie to masakra - można stracić słuch.
    Koniec i bomba,
    Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• barthez
      Porucznik Browarny Tester
      • 2005.07
      • 367

Byłem kilka tygodni temu, w ofercie były następujące piwa z beczki:
      - Irlandzkie Mocne (6 zł),
      - Żywe (5 zł).
      (Warki nie liczę)

Oprócz tego, jak zawsze, dosyć duża gama butelkowanych w przystępnej cenie - m.in. Koźlak i Grand Imperial Porter z Ambera po 6 zł, oprócz tego, kilka Smoków z Fortuny i piwa zagraniczne.

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

To Ci się poszczęściło. Jak ja tam wpadałem w przeciągu kilku ostatnich tygodni to albo z kija była tylko Warka albo Czarne z Miłosławia za którym nie przepadam. Cóż trzeba znów przeprowadzić rekonesans.

Comment

• coachu
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.09
          • 225

Zmienił się właściciel, niestety z kija tylko koncernówka. Z butelki Koźlak z Ambera (10 zł), Fortuna Miodowa (7 zł), generalnie bardzo mało z niekoncernowych. Lokal obniżył loty prawie do ziemi...
          golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię

(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
          - Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.

Comment

• pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

A parę tygodni temu pani za barem opowiadała że ma się pojawić lany Miłosław Pilzner...od tego momentu nie byłem sprawdzić ale widać nic nie straciłem.

Comment

Przetwarzanie...
            X