Ścisłe centrum miasta, starówka. Lana Fortuna - ciemna i słodka (ta, która w butelce występuje jako Czarna) oraz jasna. Obie po 3,5 zł za duże oraz 3 zł za małe, w firmowym szkle. Podobno wcześniej oprócz tych dwóch była też jakaś Fortuna ciemna i gorzka, ale nie wiem o jaki trunek dokładnie chodzi i czy znów będzie w sprzedaży. Oprócz tego jakieś koncerniaki, chyba PU i Tyskie, ale tym akurat nie zawracałem sobie głowy. Lokal przyjemny, nastrojowy (piwnica z ładnymi meblami), na poziomie (czysto, toalety zadbane). Minusem jest wieczorem głośna muzyka, klimat nieco dyskotekowy i klientela młodzieżowo-wrzaskliwa, ale między 16 a 19 jest cicho i spokojnie. Strona WWW lokalu: http://www.cegielnia.bydgoszcz.pl/
Bydgoszcz, Długa 36, Klub Cegielnia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kimer Wyświetlenie odpowiedzi... Podobno wcześniej oprócz tych dwóch była też jakaś Fortuna ciemna i gorzka, ale nie wiem o jaki trunek dokładnie chodzi i czy znów będzie w sprzedaży.
-
-
Właśnie byłem wczoraj w Cegielni, piłem Czerwonego i Czarnego?(w każdym razie coś ciemnego) Smoka z beczki po 4 zł, smakowo ciekawie i mnie się to podoba. Ogólnie wrażenia jak najbardziej pozytywne - lokal moim zdaniem ok, na poziomie. Spokojnie, ale jest też mały parkiet jeśli ktoś lubi potańczyć.
Comment
-
-
Świetna lokalizacja, miłe miejsce. Wnętrze z pomysłem, ale nie do końca. Trochę zagracone. Nad barem kolekcja "wafelków" godna 14-latka . Muza z TV, rzecz gustu. Do picia paleta nakielskich (z kija jedynie "kolorki" ) i miłosławskich (w firmowym szkle z logo browaru). Do lokalnego sznytu należy picie z butelki (barmanka pyta "czy przelać?").
Comment
-
-
Byłem w zeszłym tygodniu, asortyment nadal szeroki - tym razem było lane Czarne z Fortuny i Żywe z Ambera, poza tym jakieś koncerniaki.
Jeśli chodzi o piwa butelkowane to duży wybór piw z Krajana, Fortuny i Ambera (w cenach porównywalnych z piwem z kija - najczęściej 5/6 zł) + polskie i zagraniczne, mniej lub bardziej popularne koncerniaki.
Jestem tam raz na jakiś czas i czasami jest jeszcze Miodowe z Krajana - Ciemne oraz Jasne.
Ogólnie, nadal moja ulubiona knajpa piwna w Bydgoszczy , szczerze polecam.Last edited by barthez; 2009-09-13, 22:52.
Comment
-
-
Knajpę znalazłem, ale albo nie znalazłem wejścia, albo wejście które znalazłem było zamknięte (godzina ~16). W sumie z opisu widniejącego na znalezionych drzwiach oraz ze stanu neonu na ścianie pomyślałem, że lokal się zawinął. Rozumiem, że jednak działa nadal?MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziInna sprawa, że o ile kojarzę, to tam się wchodzi w lekko porąbany sposób...
Za to wyjść jest łatwiej...
Comment
-
-
Trzy dni pod rząd - trzeciego już nie było fortuny butelkowej, zassaliśmy całą. Z beczki jedynie Krajan truskawkowy (nie, nie ma przełomu) - barmanka skarżyła się na nierguralność dostaw. Podobno w Krajanie do beczek chwilowo leją jedynie rzeczoną truskawkę!Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
Comment