Toruń, Lelewela, Złota Uliczka (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pirackamuza
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1908

Toruń, Lelewela, Złota Uliczka (zamknięte)

Mini restauracja mieści się na piętrze przy głównym wejściu do hali targowej Arpolu (dawnego Bumaru). Ludzi raczej mało, można nieźle i tanio zjeść. No, ale najważniejsze jest piwo. Poza lanym Urquellem (niestety, pewnie z Tych) można napić się butelkowego Gambrinusa, Velkopopovickiego Kozela, no i przede wszystkim jasnej i ciemnej Cernej Hory. Cena 8 zeta za butelkę. Ukłon w stronę beznałogowców - w porze tzw. obiadowej raczej nie można palić. Popielniczki wydają od 18.00.
    Last edited by pirackamuza; 2009-01-08, 11:34.
    Toruń przeprasza za Radio Maryja
    www.bobofruty.pl
  • pirackamuza
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1908

Obecnie w ofercie także piwa litewskie, w tym LANY jasny oraz pszeniczny Śvyturys.
    Last edited by pirackamuza; 2010-05-31, 00:20.
    www.bobofruty.pl

Comment

• pirackamuza
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.12
      • 1908

Złota Uliczka przeszła niestety do historii. teraz jest tam jakiś "fastfód".
      www.bobofruty.pl

Comment

• pirackamuza
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1908

Byłem wczoraj przejazdem w dawnej Złotej Uliczce. Nazwy obecnej nie zapamiętałem, jakieś "szybko i tanio", cuś w ten deseń. Najważniejsze, że można do tego wypić (niestety ino butelkowe) Gambrinusa, ze dwa Obolony i bodajże Kozela. Cena ok. 8 zeta za flaszkę.
        Odezwę się w tym temacie, jak przeprowadzę dokładną lustrację...
        www.bobofruty.pl

Comment

• toomek
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.11
          • 7

Już niedługo - mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem - będziemy mieli w Toruniu sklep z piwami regionalnymi i ze świata: czeskie, niemieckie, belgijskie, angielskie, irlandzkie, ukraińskie... Mam nadzieję, że w kwietniu uda mi się otworzyć sklep na Broniewskiego

Comment

Przetwarzanie...
          X