Otwarcie miało być na koniec marca. Czy już coś konkretniej wiadomo? Może już otwarte?
Bydgoszcz, Poznańska 8, Regionalna Warzelnia Piwa
Collapse
X
-
Pojawił się już oficjalny termin otwarcia - przyszły piątek 29 kwietnia o 18:00. Link na FB.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ładne logo.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
W perspektywie przejazdu przez Bydgoszcz (do Wrocławia) ciekaw jestem godzin otwarcia tego nowego browaru.
EDIT
Znalazłem:
Pon - Wt: 10:00 - 22:00
Śr - Czw: 10:00 - 00:00
Niedz.: 10:00 - 23:00
A gdzie piątek i sobota ???Last edited by Pendragon; 2011-04-22, 16:40.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziPojawił się już oficjalny termin otwarcia - przyszły piątek 29 kwietnia o 18:00. (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pukko Wyświetlenie odpowiedzijuż czynne, pierwsze relacje bardzo pochlebne. Myślę o relacjach smakowych od ludzi, którzy na dobre piwo jeździli do Pragi.
Comment
-
-
Byłem.
Wczoraj, dzień po otwarciu, udałem się z rodziną do Warzelni Piwa w Bydgoszczy. Doskonałe położenie w centrum, z letnimi tarasami nad Brdą - po prostu Bydgoska Wenecja. Dwa wejścia: od Poznańskiej (przez Winiarnię, w dół, obok Restauracji Indyjskiej) i od Wyspy Młyńskiej. Przyjemny, ceglany klimat. Na początku grała głośna (oj, bardzo) muzyka - później została ściszona - dziękuję.
Spróbowałem Pilsa Weneckiego (8 zł za 0,5l) i Pszenicy Młyńskiej (6,5 zł za 0,3l) - moim zdaniem godne każdego podniebienia. Był jeszcze koźlak - do konsumpcji następnym razem (zapowiadane jest jeszcze miodowe). Piwo podawane jest w sygnowanych kuflach i pokalach. Jest możliwość zamówienia zestawu degustacyjnego w małych kufelkach za 10 zł.
Wprawdzie na jedzenie musieliśmy czekać zbyt długo (do wybaczenia - to dopiero drugi dzień funkcjonowania), ale było warto. Potrawy podane bardzo apetycznie, a ich smak po prostu niebiański. Wielkie podziękowania również za obsługę - miła, uśmiechnięta.
Panie, Panowie - oby tak dalej.Last edited by podswierkiem; 2011-05-01, 07:26."Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Comment
-
-
Dzieki za konkrety. Za dwa dni odwiedzimy ten browar i jestem ogromnie ciekaw ichniejszych piw.
Comment
-
-
A jak tam godziny otwarcia w piątek i sobotę?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pytanie do właścicieli nowego browaru o parametry piw, bo obsługa ponoć ich nie zna, co swoja droga jest dużą wpadką.
Comment
-
-
Na razie napiszę krótko, że jeśli chodzi o piwo sytuacja jest dość podobna jak w przypadku łódzkiego Brasil - najlepszy jest koźlak. Za to wystrój i lokalizacja minibrowaru świetne. Ogródek nad rzeką z widokiem na ceglane budynki fabryczne i komin chyba najfajniejszy w kraju.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment