Moim zdaniem zaznaczam ,że to moj prywatny osąd to z wszystkich piw serwowanych w warzelni najlepsze sa bawarskie kiełbaski z kapustą.Reszta wraz z mocno zagłośną muzyką do poprawki.chyba trzeba bedzie sie jeszcze przyłożyć do piwa a szczególnie do PILSA bo jest mocno wodnisty w smaku,a pszenica troszkę za zimna jak na moj gust.
Bydgoszcz, Poznańska 8, Regionalna Warzelnia Piwa
Collapse
X
-
Po artykule kopyra nie miałem dobrych przeczuć co do jakości piwa serwowanego w tym nowym minibrowarze. Piwowar jest podobnież osobą bez większego doświadczenia. Uwarzoną więc przez niego pszenicę można traktować jako sukces gdyż generalnie mieściła w kanonie stylu. Szkoda, że nie była piwem smacznym
Rozczarowałem się straszliwie pilsem uwarzonym przez Andrzeja Gałasiewicza. To chyba jest osiągnięcie zrobić w minibrowarze piwo idealnie smakujące jak koncerniak. No bo chyba nie podczepiono beczki jakiegoś Kujawiaka Wiem, że Andrzeja stać na coś lepszego bo piłem jego pilsa zaraz po otwarciu łódzkiego de Brasil.
Najlepszym z dostępnych piw okazał się (tak jak i w przypadku wspomnianego de Brasil) koźlak, również uwarzony przez Andrzeja. Mam nadzieję, że sytuacja z jakością piw nie będzie odzwierciedleniem sytuacji z de Brasil.
Najlepsze w tym kontekście okazały się plenery nad rzeczką Młynówką. To jeden z najciekawiej usytuowanych krajowych minibrowarów. Jak popracują nad jakością piwa to z chęcia będę tu wracał.
Foty z odwiedzin minibrowaru dostępne na minibrowary.wordpress.comPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Lokal z ogromnym potencjałem. Lokalizacja świetna a widok od strony wyspy po prostu oszałamiający. Muzyka niegłośna - leciał lekki samplowany jazz a'la ninja tune. Spróbowałem dania indyjskiego - smaczne. Następnym razem spróbuje coś z menu dedykowanego do piwa.
Na własną prośbę zostałem oprowadzony po części browarnianej - dziękuję miłej obsłudze. Jest możliwość spisania na odwrocie wafla uwag dla piwowara, co uczyniłem .
Jeżeli chodzi o piwo, to warki, które teraz serwują (rozruchowe) moim zdaniem nie powinny być szczegółowo analizowane sensorycznie, gdyż sporo w nich niedociągnięć (np. mało chmielu w koźlaku i pilsie + nuty górnofermentacyjne, brak kwaskowatości w weizenie, itd.) . Życzę piwowarowi i całej załodze warzelniczej szybkiego nabrania doświadczenia - niech każda kolejna warka będzie smaczniejsza.
Przydało by się też więcej szkła dedykowanego (przynajmniej dla weizena).
Na pewno niejednokrotnie będę wracał! Gratulacje pomysłu
Comment
-
-
Fotki i pierwsze oceny piw znajdziecie również tutaj: http://piwnyturysta.wordpress.com/20...warzelni-piwa/
Comment
-
-
Dla mnie porażka na całej linii. Nic nie usprawiedliwia osób decyzyjnych w browarze. Pewnie nie mają jeszcze rozeznania co do zejścia poszczególnych warek, ale co to klienta obchodzi.
Może zabraknąć jakiegoś piwa warzonego okazjonalnie, ale żeby nie było podstawowych piw z menu. Kaplica.
Comment
-
-
Dziś został pils, brak pszenicy i koźlaka. Zamiast nich nowość - ciemne (jeszcze bez nazwy).
Tak na prawdę to powinno się nazywać półciemne. Piwa nie zachwycają, można wypić bez obrzydzenia, ale nie zachęcają do szybkiej ponownej wizyty. Trochę dziwne, że browar ma miejsce na filtrator a nie ma go na drugi fermentor, co jak czytałem jest wąskim gardłem RWP Na plus natomiast jest jedzenie, może nieco w fikuśnej formie, ale za to dają bardzo duże porcje. Głodnym się nie wyjdzie. Próbowana gęś oraz schabowy.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTrochę dziwne, że browar ma miejsce na filtrator a nie ma go na drugi fermentor, co jak czytałem jest wąskim gardłem RWP
Comment
-
-
Obydwa dziś serwowane piwa były bardzo klarowne, w stopniu niespotykanym do tej pory w polskich browarach restauracyjnych. Nie sądzę żeby udało uzyskać się taki efekt bez jakiegoś rodzaju filtratora - typu np. na ziemię okrzemkową, nie z oplotuLast edited by Pendragon; 2011-05-09, 18:19.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPróbowana gęś oraz schabowy.Last edited by Rycho_128; 2011-05-10, 16:21.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
To ja dodam, że mimo próby porozmawiania z piwowarem-właścicielem, to nie miał ona dla nas jakoś czasu (przez godzinę pobytu), więc parametry piw nadal pozostają wielką tajemnicą.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziwięc parametry piw nadal pozostają wielką tajemnicą.Last edited by Rycho_128; 2011-05-10, 20:37.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Pragnę zwrócić uwagę na fragment wpisu na blogu kopyra:
"W dodatku właściciele w rozmowie nie wykluczyli możliwości przeznaczenia 1 lub 2 kranów pod rotacyjne piwo z innych zaprzyjaźnionych browarów".
Oraz na poprzedzający wpis:
"Następnie piwo będzie rozlewane do kegów, które będą składowane w pomieszczeniu fermentowni. Stamtąd wężami piwnymi trafią do baru, wyposażonego w 7 nalewaków."
Jestem niemal pewien, że w poniedziałek podano nam jakiegoś jasnego koncerniaka, prawdopodobnie Kujawiaka, a za ciemne robił być może amberowski Koźlak... Oczywiście jako własne piwa. Gdyby powiedziano, że własne piwa właśnie się skończyły, ale w zamian mogą nam zaproponować 'coś z zewnątrz", to nie byłoby afery.
Gratuluję właścicielom operatywności... Takie numery na wejściu? Oczekuję wyjaśnień od właściciela. Coś ucichł po początkowej aktywności...Last edited by Pendragon; 2011-05-10, 21:07.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
I teraz pytanie do osób które już tam były wcześniej - czy piwa (nie licząc pszenicy oczywiście) były niefiltrowane?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Koźlak i Pils były zlekka mętnawe. Zreszta fotke tych piw znajdziesz na moim blogu.
Comment
-
Comment