Bydgoszcz, Poznańska 8, Regionalna Warzelnia Piwa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

    Bardzo dawno nie byłem. O kwachach co prawda dawno nie słyszałem, ale i zwyżki poziomu jakiejś szczególnej to bym się nie spodziewał.

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

      A to czemu byś się nie spodziewał, skoro dawno nie byłeś? Idź i wybadaj sprawę - dla dobra ogółu. Dla pewności weź butelkowe. Chyba nie są na tyle bezczelni by przelać cudze pod własną etykietę.
      Last edited by Pendragon; 2013-12-13, 00:33.

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

        No wiesz, ile razy można sprawdzać czy coś się zmieniło? Pójdziesz, raz, drugi, trzeci a potem mówisz dziękuję. Ale jak nadarzy się sposobność to zdam relację jak jest teraz. Piwa butelkowe sa bankowo ich. Ostatnie co piłem to około rok temu koźlak z butelki 0,33l za 12 zł. Karmelowy, wodnisty i bez gazu jak guinness z puszki.

        Comment

        • swiera
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.07
          • 26

          Byłem z dwa tygodnie temu. Maja pilsa dunkela i orzechowe. Orzechowe jest na bazie piwa z dodatkiem ekstraktu orechowego. A gdy zapytalem mlodego barmana na jakis drozdzach robią ję to mi powiedziałem że na orkiszowych z uśmiechem na twarzy odwróciłem sie i usiadłem a piwo było nie za ciekawe lepiej odwiedzic 1138 bedąc w Bydgoszczy

          Comment

          • esmeralda098
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2014.07
            • 2

            Miałam okazję odwiedzić to miejsce z mężem podczas pobytu w Bydgoszczy. Polecił nam kolega podobno miejsce godne odwiedzenia. Nie zawiedliśmy się, degustację uważam za udaną.

            Comment

            • ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23931

              To znaczy jakie te odczucia były?
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

              Comment

              • Vortex
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2011.12
                • 153

                W ten weekend dostępne były: Pils, Ale, Pszenica i Ciemne Miodowe.
                No i niestety, ale zastrzeżenia do sesrowanych piw mam dość poważne:
                Pils - zapach siarki/siarkowodoru był tak intensywny, że całkowinie zdominował wszelkie inne doznania.
                Pszenica - tutaj smakowo i zapachowo chyba wypadło najlepiej, ale baaardzo zmętnionie
                Ale - łagodny, bez wyrazu, słaba goryczka. po ociepleniu lekko wyczuwalne masło
                Miodowego nie próbowałem.
                Jeżeli chodzi o jedzenie, to naprawdę OK, może pod względem ilościowym mogłoby być więcej, obsługa życzliwa.
                Sam budynek Warzelni wygląda zacnie, można usiąść na zewnątrz na kilku kondygnacjach, przyjemny widok na Wyspę Młyńską.

                Comment

                • Pancernik
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.09
                  • 9789

                  Czy ktoś wie na świeżo, czy te piwa jednak "na miejscu" są warzone?
                  Będę opodal za dwa miesiące i planowanie wieczorów czas zacząć... . Z góry dzięki.

                  Comment

                  • pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

                    Ostatnio były, z resztą sezon letni się skończył więc powinny być miejscowe (poza miodowym które zawsze jest Fortuną). Sam nie wiem czy w tym przypadku to dla Ciebie dobra wiadomość...

                    Comment

                    • Pancernik
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9789

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Sam nie wiem czy w tym przypadku to dla Ciebie dobra wiadomość...
                      To fakt, ale twardym trza być... Najwyżej wpadnę na smaczną gąskę i tyle.

                      Comment

                      • Pancernik
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.09
                        • 9789

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                        Najwyżej wpadnę na smaczną gąskę i tyle.
                        Słowo ciałem się stało .
                        W minionym tygodniu odwiedziłem RWP na krótko.
                        Znowu byłem pierwszym gościem, wrzuciłem na szybko carpaccio z nieżywej gąski (niezłe, ale ser - "gotowe" wiórki - psuł wrażenie) i pobrałem piwa na wynos. Piwa do wypicia, choć do krajowej ekstraklasy droga ciągle daleka.
                        Na plus - ładnie pachniało w środku, tak... browarowo. Na minus, podobnie, jak poprzednio, także i tym razem krzątali się tajemniczy "fachowcy" - albo tam się codziennie coś kiepści, albo ja przynoszę pecha... .

                        Comment

                        • beerek62
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛
                          • 2010.04
                          • 1045

                          Odwiedziłem to miejsce dzisiaj tuż po 12. W lokalu poza mną trzy osoby. W butelkach Pils Wenecki, Miodowe Ciemne, Koźlak Bydgoski i Kasztelan z Bydgoszczy /ale/. Nie próbowałem, kupiłem na wynos. Na kranach była chyba jeszcze pszenica. Cena za butelki 8-10 zł za 330 ml. Dla kolekcjonerów pustki - nie można kupić szkła, nie ma podstawek ani etykiet. Próbowałem drążyć temat, ale bardzo sztywny i oschły pan barman odpowiedział - nie ma, bo nie ma.
                          Dopiero teraz zauważyłem, że na wszystkich czterech butelkach w rubryce "należy spożyć przed" zupełna pustka.
                          Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
                          Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

                          Comment

                          • beerek62
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛
                            • 2010.04
                            • 1045

                            Zakupione piwa wypite /nie wszystkie/. Nie opisuję w odpowiednich działach, bo się nie znam Pils wenecki poszedł do zlewu - paskudztwo przeokropne . Nie dało się przełknąć, smakowało jakimiś chemikaliami.
                            Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
                            Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

                            Comment

                            • telek
                              Podpułkownik Chmielowy
                              🥛🥛🥛
                              • 2011.05
                              • 554

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nie dało się przełknąć, smakowało jakimiś chemikaliami.
                              Czyli standard

                              Comment

                              • pukko
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2010.08
                                • 33

                                Fakt, Warzelnia robi chałę. Jeśli już się tam znajdę, to zawsze pytam czy pszeniczne nie jest kwaśne, kiedyś uwarzyli coś takiego, co nadawało się do kanału, a oni podawali to ludziom.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X