To nie restauracja, więc obsługa jest przy barze. Ceny za piwo są rózne, z tego co pamiętam za 6 zł da się coś przechylić też. No ale skoro urodziny masz pod koniec sierpnia to przecież do tego czasu zdążysz ze trzy razy się tam przejśc i wybadać temat...
Toruń, Rynek Nowomiejski 8, Gospoda Pod Modrym Fartuchem & Krajina Piva Pub
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Avrukk Wyświetlenie odpowiedziMoze do konca sierpnia jest duzo czasu, ale ostatnio nie mam go na nic. W kazdym razie juz sie czegos dowiedziałem . Byłbys laskaw odpowiedzieć na reszte pytanek?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
O kurde, o takich prostych rzeczach musi mi mówić obca osoba. Nie wpadłem na to, że można po prostu zadzwonić czy napisać... Jutro postaram się dowiedzieć jak to wszystko wygląda.
Jednak gdyby ktoś opisał własne wrażenia z ostatniego czasu to z chęcią będę czytał
I tak dzięki za wszelką pomoc
Comment
-
-
No to skrobnę coś dla potomnych, może ktoś też będzie miał podobne dylematy
Przede wszystkim chyba nie ma lepszego baru w Toruniu. Ale Krajina mogłaby być jeszcze lepsza. Najbardziej przeszkadzało mi miejsce dla palących przy przy wejściu bo nie cierpię dymu papierosowego. W środku mogłoby być troszeczkę jaśniej, miałem problemy z czytaniem z karty, wzrok mi się poprawił dopiero po 3 piwach . Ceny bardzo korzystne, Toruńskie już za 4zł (0,3l), wiele piw 0,5l do kupienia za 7-8zł. Wybór również ogromny, nie chciało mi się liczyć, ale obstawiam jakieś 150-200 pozycji. Co do podawania piwa: razem z kolegami wzięliśmy 15 piw i w żadnym nie mieliśmy piany wyższej niż 1cm. Do tego każde piwo podawane było w pokalu z innego browaru. Mi to całkowicie nie przeszkadzało, ale jednak przyciągnęło uwagę. Z przekąsek mają chipsy, paluszki, orzeszki solone i w cieście, jakieś chlebki zapiekane i owoce morza. Dodatkowo niepijący mają kwas chlebowy, kawę, wodę i coś jeszcze. A po piwku, do taksóweczki jakieś 40m
Ogólnie powiedziałbym, że na jedno piwko nie warto się wybierać, ale na kilka jak najbardziej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Avrukk Wyświetlenie odpowiedzi
Ogólnie powiedziałbym, że na jedno piwko nie warto się wybierać, ale na kilka jak najbardziejPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Odwiedziłem Krajinę Piva w ubiegły piątek. Spróbowałem lanego Irish Beer. Wybór piw butelkowych faktycznie znamienity. Gorąco polecam! Obok Browaru Staromiejskiego Jana Olbrachta punkt obowiązkowy dla piwosza goszczącego w Toruniu.
P.S. Serdeczne dzięki za etykiety Toruńskiego Złocistego i Toruńskiego Krzepkiego.
Comment
-
-
A jak tam w Toruniu idzie sprzedaż AleBrowaru? Widziałem wpis sprzed tygodnia, że mieliście AmberBoya. Wypity? Macie kolejne beczki?Last edited by Pendragon; 2012-11-22, 16:19.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Sprzedał się ale w bólach, podłączyliśmy Dyniamit i... o dziwo stoi, Ci co
krzyczeli wypili po 1, 2 i tyle, to boli, że robimy dla Klientów wiele a sami zostajemy
potem z piwem zepsutym niemałej wartości. Nie sądzę, że to tylko u nas.
Dziś przyjechał Artezan w beczkach.
No to zmieniajmy tę naszą rzeczywistość, tylko więcej wyrozumiałości
dla knajp, i ludzi którzy mają inny smak Ci Wy/My, każdy pije to co lubi
a Piernikowe sprzedaję się nie tylko w Toruniu bardzo dobrze.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Z tego co czytałem, to wcale się nie dziwię, że Dyniamit idzie wolno, zbyt specyficzne.
Wyrozumiałość będzie większa, gdy będziemy przebierać w pubach. Póki są tylko pojedyncze jaskółki, to będziemy naciskać
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika flacha17Sprzedał się ale w bólach, podłączyliśmy Dyniamit i... o dziwo stoi, Ci co
krzyczeli wypili po 1, 2 i tyle, to boli, że robimy dla Klientów wiele a sami zostajemy
potem z piwem zepsutym niemałej wartości. Nie sądzę, że to tylko u nas.
Dziś przyjechał Artezan w beczkach.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
Comment