Toruń, Rynek Nowomiejski 8, Gospoda Pod Modrym Fartuchem & Krajina Piva Pub

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

To nie restauracja, więc obsługa jest przy barze. Ceny za piwo są rózne, z tego co pamiętam za 6 zł da się coś przechylić też. No ale skoro urodziny masz pod koniec sierpnia to przecież do tego czasu zdążysz ze trzy razy się tam przejśc i wybadać temat...

Comment

• Avrukk
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.05
      • 23

Moze do konca sierpnia jest duzo czasu, ale ostatnio nie mam go na nic. W kazdym razie juz sie czegos dowiedziałem . Byłbys laskaw odpowiedzieć na reszte pytanek?
      Last edited by Avrukk; 2012-08-12, 21:28.

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

NIestety nie umiem poiwedzieć nic na temat tłoku w lokalu bo nigdy nie byłem tam w środku tygodnia. Przekąskami też się nie interesowałem...

Comment

• docent
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Avrukk Wyświetlenie odpowiedzi
          Moze do konca sierpnia jest duzo czasu, ale ostatnio nie mam go na nic. W kazdym razie juz sie czegos dowiedziałem . Byłbys laskaw odpowiedzieć na reszte pytanek?
          Zadzwonić też nie masz czasu? Tel do Krajiny: 669 029 980
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Avrukk
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2012.05
            • 23

O kurde, o takich prostych rzeczach musi mi mówić obca osoba. Nie wpadłem na to, że można po prostu zadzwonić czy napisać... Jutro postaram się dowiedzieć jak to wszystko wygląda.
            Jednak gdyby ktoś opisał własne wrażenia z ostatniego czasu to z chęcią będę czytał

I tak dzięki za wszelką pomoc

Comment

• Avrukk
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2012.05
              • 23

No to skrobnę coś dla potomnych, może ktoś też będzie miał podobne dylematy

Przede wszystkim chyba nie ma lepszego baru w Toruniu. Ale Krajina mogłaby być jeszcze lepsza. Najbardziej przeszkadzało mi miejsce dla palących przy przy wejściu bo nie cierpię dymu papierosowego. W środku mogłoby być troszeczkę jaśniej, miałem problemy z czytaniem z karty, wzrok mi się poprawił dopiero po 3 piwach . Ceny bardzo korzystne, Toruńskie już za 4zł (0,3l), wiele piw 0,5l do kupienia za 7-8zł. Wybór również ogromny, nie chciało mi się liczyć, ale obstawiam jakieś 150-200 pozycji. Co do podawania piwa: razem z kolegami wzięliśmy 15 piw i w żadnym nie mieliśmy piany wyższej niż 1cm. Do tego każde piwo podawane było w pokalu z innego browaru. Mi to całkowicie nie przeszkadzało, ale jednak przyciągnęło uwagę. Z przekąsek mają chipsy, paluszki, orzeszki solone i w cieście, jakieś chlebki zapiekane i owoce morza. Dodatkowo niepijący mają kwas chlebowy, kawę, wodę i coś jeszcze. A po piwku, do taksóweczki jakieś 40m

Ogólnie powiedziałbym, że na jedno piwko nie warto się wybierać, ale na kilka jak najbardziej

Comment

• docent
                • 2002.10
                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Avrukk Wyświetlenie odpowiedzi

Ogólnie powiedziałbym, że na jedno piwko nie warto się wybierać, ale na kilka jak najbardziej
                Słuszne podsumowanie
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• Brat_Piwny
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2009.01
                  • 685

Odwiedziłem Krajinę Piva w ubiegły piątek. Spróbowałem lanego Irish Beer. Wybór piw butelkowych faktycznie znamienity. Gorąco polecam! Obok Browaru Staromiejskiego Jana Olbrachta punkt obowiązkowy dla piwosza goszczącego w Toruniu.
                  P.S. Serdeczne dzięki za etykiety Toruńskiego Złocistego i Toruńskiego Krzepkiego.

Comment

• flacha17
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2009.04
                    • 16

Obecnie z beczki w Krajinie Piva:

Skalak 12
                    Toruńskie z Miodem
                    Toruńskie Piernikowe
                    Amber Boy
                    Wisnia w Piwie

Comment

• flacha17
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2009.04
                      • 16

starsze i nowsze "nowości" butelkowe:
                      Astika
                      Kamenitza 1881
                      Weizenbock z Kormorana
                      Toruńskie Z Miodem
                      Toruńskie Piernikowe
                      Orkiszowe z Czosnkiem
                      Prawdziwy Pilzner
                      Prawdziwy Dunkel
                      Chodovar Skalni Leżak
                      EB
                      Kopernik

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

A jak tam w Toruniu idzie sprzedaż AleBrowaru? Widziałem wpis sprzed tygodnia, że mieliście AmberBoya. Wypity? Macie kolejne beczki?
                        Last edited by Pendragon; 2012-11-22, 16:19.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• flacha17
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2009.04
                          • 16

Sprzedał się ale w bólach, podłączyliśmy Dyniamit i... o dziwo stoi, Ci co
                          krzyczeli wypili po 1, 2 i tyle, to boli, że robimy dla Klientów wiele a sami zostajemy
                          potem z piwem zepsutym niemałej wartości. Nie sądzę, że to tylko u nas.
                          Dziś przyjechał Artezan w beczkach.

No to zmieniajmy tę naszą rzeczywistość, tylko więcej wyrozumiałości
                          dla knajp, i ludzi którzy mają inny smak Ci Wy/My, każdy pije to co lubi
                          a Piernikowe sprzedaję się nie tylko w Toruniu bardzo dobrze.
                          Pozdrawiam

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Z tego co czytałem, to wcale się nie dziwię, że Dyniamit idzie wolno, zbyt specyficzne.
                            Wyrozumiałość będzie większa, gdy będziemy przebierać w pubach. Póki są tylko pojedyncze jaskółki, to będziemy naciskać

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• docent
                              • 2002.10
                              • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika flacha17
                              Sprzedał się ale w bólach, podłączyliśmy Dyniamit i... o dziwo stoi, Ci co
                              krzyczeli wypili po 1, 2 i tyle, to boli, że robimy dla Klientów wiele a sami zostajemy
                              potem z piwem zepsutym niemałej wartości. Nie sądzę, że to tylko u nas.
                              Dziś przyjechał Artezan w beczkach.
                              To pewnie kwestia ceny, chyba trudno znaleźć amatorów nie-turystów w Toruniu na piwo w cenie oscylującej wokół 10 pln. Artezana po ile będziecie mieli jeśli można spytać?

Comment

• flacha17
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2009.04
                                • 16

najprawdopodobniej 10zł

Comment

Przetwarzanie...
                                X