Toruń, Rynek Nowomiejski 8, Gospoda Pod Modrym Fartuchem & Krajina Piva Pub

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Regret
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.05
    • 7

Jak my tam byliśmy to z kija były dwa piwa, ale jakie to niestety nie powiem, bo nie pamiętam. Natomiast pani z obsługi powiedziała, że w sezonie jest tych piw więcej.
    Butelki - ok, wybór duży. Natomiast akurat trafiliśmy na nalewakową biedę

Comment

• yoda79
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2013.01
      • 861

Co na kranach, gdyż się do Toronto wybieram.

Comment

• hassan10
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.10
        • 40

Wczoraj lany był prometeusz 0.5 - 11 zł
        fortuna wiśniowa i czarna (chyba po 6 zł)
        złote lwy (również chyba 6 zł)

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hassan10 Wyświetlenie odpowiedzi
          Wczoraj lany był prometeusz 0.5 - 11 zł
          Premiumizacja? Nie rozumiem tak wysokiej ceny. W końcu to ich własne piwo.
          Wychodzi na to, że w Gdańsku piłem po cenie dumpingowej

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19269

W Krakowie był po dychaczu, co i tak było drogo (oceniając jako konsument).

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Tak samo w Gdańsku na prapremierze.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Mason
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2010.02
                • 3280

I to samo w Warszawie. Dziwna ta toruńska cena, zwłaszcza że takie piwa im schodzą bardzo słabo.
                JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Brat_Piwny
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2009.01
                  • 685

Małe wspomnienie z piątkowej wizyty. Wybrałem Koźlaka z Ambera.
                  Attached Files

Comment

• Vortex
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2011.12
                    • 153

w ten weekend na kranach był Guinness (13 zł) ,Atak Chmielu, Dobry Wieczór i Ognie Szczęścia z Pinty (po 10 zł), Prometeusz (cena poniżej dyszki, 8 lub 9 zł jakoś mi umknęło).
                    Jeśli chodzi o Toruń to uważam ten lokal za piwnie najciekawszy, asortyment na poziomie, obsługa be zarzutu, fajny klimat, wystrój, przestrzeń.

Zaskoczyło mnie że nie było nic z Olbrachta, nawet w butlach - widać browar staromiejski nie jest skłonny udostępniać swoje produkty w innych miejscach.

Dziwny okazał się dla mnie sposób rezerwacji stolika: 50 zł rezerwacja z czego 10 zł przepada a 40 zł do zużycia przy barze. Jako że było to dla mnie rozwiązanie dotychczas niespotykane nie skorzystałem. Taki system uzasadnia podobno tłum w godzinach wieczornych, ja bylem po południu, lokal był niemalże pusty, później już nie zawitałem, żeby sprawdzić frekwencję.

Comment

• olie
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2011.06
                      • 777

Wraz z premierą Śrupa zadebiutował kolejny nalewak, zatem obecnie liczba kranów wynosi osiem. Jeszcze tylko trzeba przekonać klientów, że w pubie beczka jest lepsza od butelki.

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Zdecydowane ograniczenie butelek w lokalu, głownie do aromatyzowanych i bezalkoholowych. Albo / i - butelka 2 zł droższa niż beczka.

Comment

• Dunkirk
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2014.03
                          • 5

podbiję, to Krajina to mój ulubiony lokal z czasów studenckich w Toruniu jeszcze jak mieścili się pod innym adresem na Starówce. Jak z cenami teraz? Bo wtedy najtańsze piwko chodziło coś koło 7-8 zł

Comment

• Prusak
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.07
                            • 4485

Jak na taki lokal, to rzadko mamy informacje, co nowego, co na nalewakach i w butelce. Wybieram się wkrótce do Torunia, może ktoś coś wie...?

Comment

• kosmiczak
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2014.01
                              • 7

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jak na taki lokal, to rzadko mamy informacje, co nowego, co na nalewakach i w butelce. Wybieram się wkrótce do Torunia, może ktoś coś wie...?
                              no niestety właściciele rzadko wrzucają jakieś info co jest na kranach raczej trzeba iść i się przekonać, a przydałaby się taka informacja np. w postaci zdjęcia w tle na fejsie

Comment

• Prusak
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 4485

Odpowiedź już mam po sam sprawdziłem. Z kranu były akurat takie rzeczy, które mniej mnie interesowały: trzy belgijskie Grimbergeny, z których dubbel sprawiał wrażenie lekko podpsutego, ale mogę się mylić, bo stosunkowo dawno nie piłem tego stylu, jakoś za dużo nut kwaśno-winnych, poza tym w nalewaku jeszcze trippel belgijski (nie zapamiętałem, bo nie brałem) i Prometeusz, który z beczki jakoś zapachowo odstawał od wersji butelkowej.
                                Z butelkowych reprezentacja wszystkiego, co standardowo kojarzy się z "niszą", bez rewelacji, ale każdy może sobie coś wybrać.

Comment

Przetwarzanie...
                                X