Jeden z fortów głównych twierdzy. Od kilku lat dzierżawiony przez człowieka, który ratując go chce przy okazji zrobić coś pożytecznego, a w przyszłości i trochę zarobić.
Nie jest to typowa knajpa, obecnie jest to schronisko ale z możliwością rozbudowanej gastronomii. W lewym skrzydle koszar mieści się bar, dwa pomieszczenia, pierwsze niewielkie, drugie spore. Umeblowanie barowe, szynkwas tylko do kupowania. Piwo "Okocim". Na większe imprezy można zająć: oba magazyny prochowe fortu (w każdym może się zmieścić nawet 100 osób), dodatkową salę w części bojowej (jeszcze większa), ew. remizy na wale (po kilkanaście osób). Przy ładnej pogodzie do dyspozycji są oba majdany oraz wał. W sumie - tak na oko możeimprezować nawet 1000 osób.
Schronisko w standarcie nienajwyższym, ale można się przekimać w salach 24-osobowych, 8-osobowych oraz klitkach 1 i 2-osobowych. Do kibli daleko (no cóż, fort!).
Kolejny browar, tym razem restauracyjny odwiedziłem na Martynice, jednej z większych wysp Małych Antyli, będącej terytorium zamorskim Francji.
Browar nazywa się Kalinago i ma swoją siedzibę w restauracji Le Deck, działającej w budynku multikina "Madiana" w stolicy wyspy - Fort-de-France....
Bodajże druga miejscówka firmowana przez Deer Bear na toruńskiej starówce. I podobnie jak w specjalizującej się w Ramenie Bazie - średnio mi się tam podobało. Byłem w piątkowy wieczór, aż tak pełno nie było, najwyraźniej nie tylko dla mnie takie ciemno-sterylne wnętrze jest niezbyt...
Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
Zawsze mi się wydawały lokale w piwnicach przy rynku wydawały szemrane, więc ich nie odwiedzałem, ale skoro się otworzył multitap – to raz kozie śmierć. Miejscówka bardzo sympatyczna, 20 kranów, poza pomieszczeniem na zdjęciu są 2 dodatkowe sale. Jasno, czysto – ceny niestety kraftowo-wielkomiejskie....
Comment