Brodnica, Przykop 3, Bar Piwny Drewniak

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5056

Brodnica, Przykop 3, Bar Piwny Drewniak

Jedyne ciekawe miejsce piwne w Brodnicy. Z kija nic ciekawego, bo Kasztelan, ale za to w miłej cenie 2,50/3,0zł 0,3/0,5l.
    Klasyczna pijalnia ze stałymi bywalcami i barmanem, który wszystkich zna. W środku kilka stolików, TV, w kącie dart, na zewnątrz dwie ławy. Śpieszmy się kochać takie miejsca bo tak szybko odchodzą.
    Od osoby niegdyś regularnie odwiedzającej Brodnicę dowiedziałem się, że ten przybytek jest w tym miejscu od minimum dwóch dekad.
    Attached Files
    Dick Laurent is dead.
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5056

Numer ulicy podałem orientacyjnie z Targeo. Ulica przykop okala starówkę z trzech stron, a lokal znajduje się ~50m od jej północnego końca.
    Na białej tablicy przy drzwiach widnieje także nazwa "bar u MATa".
    Dick Laurent is dead.

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Ukraina, Kijów, Michaiła Drahomanova 31G, Pivna Duma.
      bastion
      Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
      Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
      Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...
      2023-09-12, 20:15
    • Cooper
      150-letni Haberbusch - ktoś coś kojarzy obrazek ?
      Cooper
      Tytuł troszkę clickbaitowy ale w sumie nie ma przesady bo fant może rzeczywiście liczyć już półtorej dekady.
      Czy ktoś kojarzy, widział gdzieś ten wizerunek, odbitkę o orginale już nawet nie wspominawszy, takiego szyldu Haberbuscha ?

To co pokazałem to kolorowe ksero...
      2019-02-04, 20:34
    • Yossarian
      Wrocław, Kutrzeby / Traktorowa, Drewniak
      Yossarian
      Na Ołtaszynie na rogu Kutrzeby i Traktorowej jest sklepik o nazwie "Drewniak". A w nim spory wybór piw polskich i importowanych co prawda te imprtowane zajmują mniejszą cześc sklepu i są wystawione na pólkach wysoko, a nie będę przecież skakał żeby zobaczyć co to. Nie rozpoznaje...
      2003-07-14, 19:59
    • e-prezes
      Kraków, Pachońskiego 8a, Napoje plus (dawny "Drewniak")
      e-prezes
      z racji, że już wielokrotnie o nim wspominałem w różnych wątkach: 1, 2, 3, 4, 5 a oferta zmienia się tam sukcesywnie zakładam odpowiedni wątek, bo warto.

do niedawna były tam Obołony w przystępnej cenie 3.30 (w dodatku do 4 "szampan" gratis, teraz został tylko Premium)....
      2006-03-17, 14:36
    • Alexanderfeld
      Prostějov, ul. Olomoucká 6, Hospoda u Boženky (d. Pepova hospoda)
      Alexanderfeld
      Zawitawszy do Prostejova godzinę przed otwarciem „Krale Jecminka”, postanowiliśmy odwiedzić położony nie opodal lokal o nazwie „Pepova hospoda”. „Pepova” to taka typowa czeska spelunka (w pozytywnym znaczeniu tego słowa), ze stałymi bywalcami obecnymi mimo dość wczesnej pory (ciekawie...
      2011-07-01, 21:22
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...