Lublin, Bronowicka 2, Browar Lwów
Collapse
X
-
Comment
-
No niezła wpadka ortograficznaPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
-
Lokal odwiedzony 29.06. Okolica mi podpasowała, mimo, że do centrum w sumie niedaleko, dookoła zieleń, cisza, zero miejskich hałasów i szumów.
Otwarty ogród na zewnątrz, gdzie usiedliśmy.
Obsługa szybka miła i konkretna.
Zamówiliśmy Czynachy oraz Kruczenki (specjalności kuchni lwowskiej) - potrawy bardzo dobre. Pierwsza to taka wersja gulaszu, natomiast druga to mięso wieprzowe zawijane z chrzanem podawane na cebulnikach, również bardzo smaczne.
Dostępnych było 5 piw, Jasne, Bursztynowe, Pszeniczne, Specjalne oraz Miodowe.
Wszystkich już spróbowałem w domu, są ok ale bez rewelacji
Cena piwa 0.5 l na wynos to 5 zł, tyle samo kosztuje etykieta, podstawka i kapsel.
Dodatkowo mozna kupic różne rodzaje szkła, koszulkę i inne bibeloty.
Samo miejsce mi się podoba, warte ponownych odwiedzin, nawet zatrzymania się na dłużej, choć nie koniecznie na samo piwo.
Kucharza mają lepszego niż PiwowaraGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Bardzo ciekawy kompleks hotelowo - restauracyjny i browarny. Podczas podróży służbowej postanowiłem zatrzymać się właśnie w nim. Restauracja nie przeżywa oblężeń, popołudniu zajęte było tylko 5 stolików, ogródek pusty.
Piwo: duże zróżnicowanie jakości, od dobrego Bursztynowego - 9zł, średniego Pszenicznego - 8zł, po mizerne Ciemne - 10zł. Było jeszcze Jasne ale nie próbowałem. Jest firmowe szkło, podstawek nie podają do piwa.
Jedzenie: Podane elegancko, zrobione dobrze, na świeżych produktach ale brakuje odpowiedniego przyprawienia, przez co wszystko co jadłem sprawiało wrażenie trochę sanatoryjnego. Ceny należą do dość wysokich, zupy od 10 zł a dania główne od 30 zł (oprócz chyba jednego).
Obsługa: miła zaradna, w porządku.
Hotel: schludny, cichy, przyjemny, bez zastrzeżeń.
Kompleks zrobiony z rozmachem ale gdzieś coś nie do końca chyba gra skoro ludzi tak mało tam przybywa. Podczas mojej wizyty nie zagrało piwo Ciemne (które można nazwać truskawkowym) i trochę jałowe jedzenie.Comment
-
Minibrowar odwiedzony, a raczej "zaliczony" w dniu 07.03.2015
W ofercie 4 piwa: Jasne, Pszeniczne, Miodowe i Bursztynowe - wszystkie po 9 zł za pół litra.
Piwo przeciętne, do tego temperatura w której się je podaje - nie do przyjęcia. Pszeniczne oczekiwało na moim stoliku około 15 minut, zanim było zdatne do konsumpcji.
Obsługa fatalna. Kelnerzy ospali, marudni, mimo małej ilości gości trzeba było się prosić o podejście do stolika i z łaską przyjmowali kolejne zamówienia.
Nalewanie piwa metodą "łyżeczkowania" zostawię bez komentarza.
Na miejscu można kupić firmowe szkło i etykiety. Ciekawostką jest, że kufel kosztuje 20 zł, jedna sztuka etykiety aż 5 zł.
Próba negocjacji cenowej w zakupie kompletu etykiet nie przyniosła rezultatu. Cyt. "Proszę Pana takie mamy ceny, bierze pan, albo nie..."Comment
-
Minibrowar odwiedzony, a raczej "zaliczony" w dniu 07.03.2015
W ofercie 4 piwa: Jasne, Pszeniczne, Miodowe i Bursztynowe - wszystkie po 9 zł za pół litra.
Piwo przeciętne, do tego temperatura w której się je podaje - nie do przyjęcia. Pszeniczne oczekiwało na moim stoliku około 15 minut, zanim było zdatne do konsumpcji.
Obsługa fatalna. Kelnerzy ospali, marudni, mimo małej ilości gości trzeba było się prosić o podejście do stolika i z łaską przyjmowali kolejne zamówienia.
Nalewanie piwa metodą "łyżeczkowania" zostawię bez komentarza.
Na miejscu można kupić firmowe szkło i etykiety. Ciekawostką jest, że kufel kosztuje 20 zł, jedna sztuka etykiety aż 5 zł.
Próba negocjacji cenowej w zakupie kompletu etykiet nie przyniosła rezultatu. Cyt. "Proszę Pana takie mamy ceny, bierze pan, albo nie..."Comment