Biała Podlaska, Przechodnia 1, Pub Agora / Browar Osjann

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19268

    #31
    Weizenbock skonczyl sie juz dawno. To co teraz leją ma wygladac jak tamto piwo, ale nim nie jest. Nawet baling ma nizszy. Nie wiem czy to pomylka czy jak?!

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19268

      #32
      Dziś w porze obiadowej pustki. Nie jest to jednak restauracja z prawdziwego zdarzenia.
      Piwowar uwarzył ostatnio 8 warek 4 piw, więc jest zejście. Dziś bałem się spróbować weizena. Reszta smaczna. Ceny jak wcześniej. Nowa podstawka już ogólnie dostępna. Nowych etykiet wciąż brak.
      Last edited by e-prezes; 2014-08-07, 15:29.

      Comment

      • Ahumba
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 9081

        #33
        W długi weekend zaliczę "inspekcję" Osjanna i jego piw
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

        Comment

        • Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9081

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          Dziś w porze obiadowej pustki. Nie jest to jednak restauracja z prawdziwego zdarzenia.
          Dziś bałem się spróbować weizena. Reszta smaczna. Ceny jak wcześniej. Nowa podstawka już ogólnie dostępna. Nowych etykiet wciąż brak.
          W sobotę koło 15 były fuchy. Natomiast od mniej więcej 18 sporo gości.
          Mnie najbardziej podeszło bursztynowe. Reszta nienajgorsza, choć weizen mało weizenowaty.
          Co do ostatnich dwóch zdań nić przez te parę godzin się nie zmieniło.

          Mnie podobało się najbardziej (poza piwem):
          1. Podejście do zwierząt. Można wejść z pieskiem a nawet poprosić o miseczkę z wodą.
          2. Mistrzostwo świata to urządzenie kibelka.
          3. W niedzielę mimo, że otwarte od 12 pani bez problemu podała nam piwo już o 11:30.

          Jak będzie okazja na pewno jeszcze tu zajrzę.

          Miłą atmosferę dodatkowo poprawiali dodatkowo Ania, Aneta, Maciek i gisou. Dzięki za spotkanie.
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19268

            #35
            Zgodnie z zapewnieniami właściciela wszystkie piwa z wyjątkiem pszenicznego są już dopracowane. Ostatnio testowaliśmy nową warkę pszenicznego (już jaśniejsze), ale to jeszcze piwo do poprawki. Menu jedzeniowe już dużo bogatsze niż na otwarciu, jest w czym wybierać. Z okazji mistrzostw i pochodu naszych do zwycięstwa był problem z wolnymi miejscami, tłoku jednak można spodziewać się na koncertach weekendowych. W obsługę (w tym nalewanie piwa) angażuje się zarówno managerka jak i właściciel, którego wieczorem w weekend można spotkać. Co do piw ma wrócić na jesieni weizenbock i jeszcze jedno piwo. Zobaczymy!

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19268

              #36
              Aktualnie jest promo-cja na pszenicę, bo w leżakach jest nowa super-hiper-ekstra-smaczna nowa warka. Wychodzi 5 zł/pół litra (przy dużym 1,5 litrowym pragnieniu) . W HELLOWEEN tłumów nie było, ale ktoś piątkowo przygrywał. Nie było dyni, dyniowego piwa, a jedyną straszną rzeczą mógł być rachunek
              A całkiem serio bursztynowe rulez!

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19268

                #37
                Ostatnio wywiało całkiem pszeniczne, ale głównie dlatego, że czekano na nową warkę. I jest! weizenbock powrócił!
                Last edited by e-prezes; 2014-11-26, 15:01.

                Comment

                • gisou
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2005.05
                  • 230

                  #38
                  Tomku a dobry przynajmniej?

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19268

                    #39
                    Dziś sprawdzę.

                    Comment

                    • Pancernik
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9793

                      #40
                      Drodzy, dwa pytania:
                      1) czy jest piwo na wynos, jeśli tak, w jakich rozmiarach?
                      2) czy warto tam coś jeść - internety pokazują jakieś dziwne historie...?
                      Dzięki .

                      Comment

                      • franekf
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2004.06
                        • 944

                        #41
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                        Drodzy, dwa pytania:
                        1) czy jest piwo na wynos, jeśli tak, w jakich rozmiarach?
                        2) czy warto tam coś jeść - internety pokazują jakieś dziwne historie...?
                        Dzięki .
                        Jak byłem ostatnim razem (fakt, jakiś czas temu), to w butelkach mieli wszystko to, co z kija.
                        Jedzenie to nie mi oceniać, zjedliśmy pizzę, nawet niezłą. Ale nie mają kuchni na miejscu, tylko donoszą z sąsiedniego budynku (czyli tego, gdzie nie ma warzelni).
                        Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
                        http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                        Piwny Janusz bez Teku

                        Comment

                        • e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19268

                          #42
                          Z racji, że piwowar chwalił się na FB, że uwarzył już 100 000 litrów piwa oraz, że mało hucznie minęła 1 rocznica otwarcia browaru udałem się śródtygodniowo na rekonesans.
                          O dziwo piwo, które zawsze było super (Bursztynowe) wczoraj było wyraźnie spaprane. Mętne, z dziwnym posmakiem. Weizen w wersji mocniejszej dalej na kranie. Przydałoby się na cieplejsze dni coś lżejszego...

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19268

                            #43
                            Od czerwca jest promocja dla tych co często, albo dużo Zbieranie naklejek 7 + 1 gratis.

                            Comment

                            • gisou
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2005.05
                              • 230

                              #44
                              Wraca na krany weizenbock 18blg. Ma być za tydzień serwowany jako piwo michałowe na I bialskim święcie piwa (w tym samym czsie sa dni patrona Białej Podlaskiej).

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19268

                                #45
                                2 rocznica otwarcia przeszła jeszcze mniej hucznie niż pierwsza, bez gadżetów, bez specjalnego piwa Na kranach bez zmian, choć pewna konsternacja jest zawsze przy zamawianiu pszenicznego. Przy barze napisano "weizen bock" a personel tytułuje "weizen". Piwo wręcz słodkie, wcale nie bananowo-goździkowe. Takie "babskie". Reszta poprawna, choć nie bez drobnych wad.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X