Lublin, Cicha 2, Just Crafted

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

Lublin, Cicha 2, Just Crafted

Nowy (choć już nie tak bardzo nowy) lokal w samym centrum miasta, w piwnicy, za rogiem przystanku autobusowego 3 Maja/Plac Litewski.
    Można powiedzieć: typowy, to znaczy cegiełka na niektórych ścianach i suficie, stoły - drewno plus metal. Teraz taka moda na minimalizm, ale nie jest to ani minimalizm oldskulowy ani autentyczność. Dość dobry wybór piw, może ciut za niska temperatura podawania.
    Klimat lepszy niż w firmowym lokalu Zakładowego, ale wszędzie i tak musi być towarzystwo z tatuażami i w fikuśnych czapeczkach.
    Minus: otwarte dopiero od 16, więc nie da się na przykład wpaść na jedno przed wcześniejszym powrotem do domu.

Related Topics

Collapse

• Ahumba
    2024.10.11-12 - Lublin, Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych
    Ahumba
    Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
    Start
    2024-10-11
    Koniec
    2024-10-12
    Adres
    Dworcowa 11, Lublin
    2024-09-21, 16:23
  • woosaa
    Przyspieszona cicha
    woosaa
    Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
    2025-01-09, 16:18
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • ART
    Wielkie uaktualnienie 2015 - Perła - Lublin, Lublin ul. Bernardyńska 15
    ART
    Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
    2014-12-18, 23:24
  • Javox
    Perła - Lublin, Perła Biała Pszeniczna
    Javox
    Ciekawa odmiana na lato - pszeniczniak od Perełki

Na razie z danych mamy tylko zawartość alko w wysokości 4.8%

Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
    Lacing - trochę było.
    Barwa - zamglony, blady - jasny żółty.
    Gaz - średni....
    2023-07-27, 10:07
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...