Lublin, Złota 2, U Fotografa. Craft Beer Pub

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4511

Lublin, Złota 2, U Fotografa. Craft Beer Pub

Angielska wersja w nazwie lokalu od razu zdradza różnicę w stosunku do starego Fotografa.
    Teraz niemal wszystko jest "pod sznurek", oczywiście (niestety) większość stołów z barowymi wysokimi siedzeniami, dopiero w ostatnim pomieszczeniu normalne siedziska.
    Nawiązaniem do dawnego lokolu są aparaty, ale już nie w niszach ściennych, tylko kilka zwisających nad barem plus jakieś mało ciekawe czarno-białe foty na ścianie. W ostatnim pomieszczeniu, podobnie jak w dawnym lokalu, półeczki z butelkami po różnych piwach.
    Plusem jest to, że mamy tu więcej miejsca, ale dawnego klimatu za grosz nie uświadczysz.
    16 kranów, z czego prawie połowa to produkcja Zakładowego (a z nią moim zdaniem nadal bywa różnie, na przykład ich ciemny Badylarz próowany na miejscu nie nadaje się do niczego). Co nie znaczy, że nie da się znaleźć czegoś ciekawego. Ale na wszystkich kranach wyłącznie rzemieślniczy mainstream.
    Ceny też nie najniższe.
    Słowem: nuda.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2019-12-31, 13:56.
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19304

Podczas naszej wizyty był otwarty ogródek na zewnątrz. Metalowe stoły pod parasolkami. Krany jak wyżej. Ceny do akceptacji, ale wolałem klimat tamtej starej miejscówki. Mają też bezalko, ale tylko w butelkach.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19304

Co do cen to 14 PLN za 0,4 l i 7 za 0.2. Uważam, że nie odbiegają od cen na starówce. Spory wybór, od kwasów do prostych czeskich samograjów. Zawsze jest gdzie spłukać absmak lubelskich browarów restauracyjnych

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
        2024.10.11-12 - Lublin, Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych
        Ahumba
        Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
        Start
        2024-10-11
        Koniec
        2024-10-12
        Adres
        Dworcowa 11, Lublin
        2024-09-21, 17:23
      • Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 12:26
      • ART
        Wielkie uaktualnienie 2015 - Perła - Lublin, Lublin ul. Bernardyńska 15
        ART
        Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
        2014-12-19, 00:24
      • Javox
        Perła - Lublin, Perła Biała Pszeniczna
        Javox
        Ciekawa odmiana na lato - pszeniczniak od Perełki

Na razie z danych mamy tylko zawartość alko w wysokości 4.8%

Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
        Lacing - trochę było.
        Barwa - zamglony, blady - jasny żółty.
        Gaz - średni....
        2023-07-27, 11:07
      • bastion
        Słowacja, Handlova, Kremnicka 12, Pivovar Banik.
        bastion
        Miasto Handlova jest jednym z ostatnich reliktów wydobycia węgla kamiennego na Słowacji. Chociaż w sumie to raczej czas przeszły, ponieważ w pobliskiej kopalni trwa już ''sprzątanie''.
        Na każdym kroku można spotkać się z miejscami związanymi z górnictwem. Są też kamienice w jakich...
        2023-01-18, 23:08
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...