Bar (właściciel A. Szczepanik) naprzeciwko stacji benzynowej blisko Nadleśnictwa. Bardzo miły niewielki lokal do którego cały czas wpadają pracownicy okolicznych zakładów pracy oraz nadleśnictwa. Piwo Perła za 2,30 (tylko po co je pić skoro jest tam też przepyszne piwo janowskie za 2 PLN. Czynne do 22.00
Janów Lubelski, naprzeciwko stacji benzynowej, bar (A. Szczepanik) (zamknięte)
Collapse
X
-
Janów Lubelski, naprzeciwko stacji benzynowej, bar (A. Szczepanik) (zamknięte)
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2005-10-01, 11:21.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak -
Chciałem odwiedzić tę knajpkę będąc tydzień temu w Janowie, ale jej już chyba nie ma... Bo domyślam się, patrząc na plan miasta, że blisko nadleśnictwa to ulica Bohaterów Porytowego Wzgórza. Tam naprzeciwko stacji stoi murowana budka... pusta. Taksówkarz, z którym tam byłem, mówił że parę lat temu chyba był tu bar piwny. Szkoda. Zrobiliśmy więc w tył nazat i na Szewską...(przez Wiejską, ks. Skorpuki, Bielską i przeuroczą Stokową... eh, fajny jest Janów - w obu znaczeniach tego słowa).
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Mała mieścina Sosnová liczy niespełna 700 mieszkańców i graniczy z bardziej rozpoznawalnym, większym miastem Česká Lípa.
To właśnie tu dwóch przyjaciół Milan Zelenka, oraz Michal Charvát postanowili otworzyć własny browar, a na jego siedzibę wybrali stary, od jakiegoś...-
Channel: Czechy
-
-
Są to przemysłowe przedmieścia i chyba... dość dalekie Bolonii. Po drodze mijamy miasteczko/wioskę Anzola di Emilia, by tam dotrzeć. Jedzie tam autobus nr 87 z centrum raz na godzinę (koszt 2 ojro w jedną stronę). Co pół dociera tylko do tej wioski. Skąd jest ok 40 min. z buta wzdłuż...
-
Channel: Włochy
-
-
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
-
Channel: Belgia
-
-
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Jeśli ktoś spróbuje piwek w Eisgrub-Bräu https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...a-eisgrub-brau może po około 10 minutowym spacerze kontynuować piwkowanie w kolejnym browarze. Idziemy odwrotnie niż do centrum,...
-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment