Nałęczów, 1 Maja 8, Madejowa Chata

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wriggle
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.12
    • 322

Nałęczów, 1 Maja 8, Madejowa Chata

Czy ktoś z Państwa może polecić mi coś w Nałęczowie? Ostatnio dotarłem tam rowerem, ale byłem troszkę zmordowany i poprzestałem na knajpce nieopodal głównego wejścia do parku, gdzie niemiła kelnerka cisnęła mi szklankę Perły nalanej pod kreskę. W sumie wstyd, z Lublina to rzut beretem, ale bywam w Nałęczowie raz na ruski rok. Może ktoś coś poleci, to będę częściej. A tak nawiasem - to dobre miejsce na spotkanie, może wreszcie poznam na żywo jakiegoś Forumowicza... Jest kto chętny?
    ONE LOVE
  • ye2bnik
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.07
    • 171

Opodal Parku Uzdrowiskowego znajduje się lokal o nazwie Chata Madejowa (jeśli mnie pamięć nie myli). Byłem tam jakieś 2 miesiące temu. Z piw była Perła z kija oraz butelkowy Zwierzyniec i to co wszędzie (Żywiec, Tyskie, Lech). Cen nie pamiętam niestety. Klimat przyjemny, baaardzo miła obsługa.
    Nie wiem, przy jakiej ulicy zlokalizowana jest Chata. W każdym razie po wyjściu główną bramą z Parku dochodzisz do ulicy (zdaje się, że to jakaś główna ulica miasta), skręcasz w prawo i po kilkudziesięciu metrach skręcasz znów w prawo w podwórze. Zresztą z ulicy widać szyld.
    Krok po kroku, krok po kroczku,
    Najpiękniejsze w całym roczku
    Idą Święta...

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Łotwa, Jelgava, Cukura Iela 21, Alus Daritava Viedi.
      bastion
      Browar restauracyjny Viedi mieści się na przedmieściach spokojnego miasteczka jakim jest Jelgava. Ale generalnie można to przypiąć chyba do każdego łotewskiego miasta poza stolicą. W piękny letni dzień widać mnóstwo ludzi spacerujących, czy też oddających się żegludze po rzece Lelupie....
      2023-11-27, 21:50
    • ART
      Regensburg, Arnulfsplatz 3, Brauereigaststätte Kneitinger
      ART
      Na regensburskim anusplac...

wróć....

Arnulfsplatz

pod nr 3 stoi taka ładna stara kamienica z browarem z koziołkiem - Kneitinger.

Kilka ichnich piw zostało opisanych na forum. Nie szaleją z asortymentem, jeśli chodzi o różnorodność - bo...
      2024-08-09, 17:11
    • Pancernik
      Garmisch-Partenkirchen, Chamonixstrasse 10, Garmischer Hof
      Pancernik
      Browar oraz restauracja (chyba też jest część hotelowa) położony w centrum miasteczka, w zasadzie na deptaku, całkiem niedaleko parku.
      Z ulicy obiekt dość niepozorny, w środku jednak widać miedziane kadzie i spore sale konsumpcyjne. Jest też taras i ogródek, a jakże, z widokiem na...
      2024-06-28, 09:43
    • concerto
      Wojnowo, Wojnowo 8, Rybacka Chata
      concerto
      Miejsce przede wszystkim serwuje ryby. Widać że lokal zadbany, trochę na uboczu, choć jednak w zasadzie można uznać, że okolica turystyczna- kilka jezior, brak przemysłu etc.
      Jedzenie smaczne, ceny dość wysokie ( nawet trochę wyższe niż nad Bałtykiem ).
      Co do piwa Lubuskie...
      2021-08-06, 07:45
    • dadek
      Białowieża, Kolejowa 13, Bike Cafe
      dadek
      Knajpka i wypożyczalnia rowerów w samym centrum Białowieży nieopodal mostu na Narewce prowadzącego do Parku Pałacowego. Co prawda przy dość ruchliwej ulicy ale wśród starych drzew i z ogródkiem. Można oczywiście wypić kawę, zjeść ciastka i torciki ale najważniejsze, że na kranach...
      2020-09-08, 23:56
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...