Czy ktoś z Państwa może polecić mi coś w Nałęczowie? Ostatnio dotarłem tam rowerem, ale byłem troszkę zmordowany i poprzestałem na knajpce nieopodal głównego wejścia do parku, gdzie niemiła kelnerka cisnęła mi szklankę Perły nalanej pod kreskę. W sumie wstyd, z Lublina to rzut beretem, ale bywam w Nałęczowie raz na ruski rok. Może ktoś coś poleci, to będę częściej. A tak nawiasem - to dobre miejsce na spotkanie, może wreszcie poznam na żywo jakiegoś Forumowicza... Jest kto chętny?
Nałęczów, 1 Maja 8, Madejowa Chata
Collapse
X
-
Opodal Parku Uzdrowiskowego znajduje się lokal o nazwie Chata Madejowa (jeśli mnie pamięć nie myli). Byłem tam jakieś 2 miesiące temu. Z piw była Perła z kija oraz butelkowy Zwierzyniec i to co wszędzie (Żywiec, Tyskie, Lech). Cen nie pamiętam niestety. Klimat przyjemny, baaardzo miła obsługa.
Nie wiem, przy jakiej ulicy zlokalizowana jest Chata. W każdym razie po wyjściu główną bramą z Parku dochodzisz do ulicy (zdaje się, że to jakaś główna ulica miasta), skręcasz w prawo i po kilkudziesięciu metrach skręcasz znów w prawo w podwórze. Zresztą z ulicy widać szyld.Krok po kroku, krok po kroczku,
Najpiękniejsze w całym roczku
Idą Święta...
Related Topics
Collapse
-
Browar restauracyjny Viedi mieści się na przedmieściach spokojnego miasteczka jakim jest Jelgava. Ale generalnie można to przypiąć chyba do każdego łotewskiego miasta poza stolicą. W piękny letni dzień widać mnóstwo ludzi spacerujących, czy też oddających się żegludze po rzece Lelupie....3 Photos
-
Channel: Łotwa
-
-
Na regensburskim anusplac...
wróć....
Arnulfsplatz
pod nr 3 stoi taka ładna stara kamienica z browarem z koziołkiem - Kneitinger.
Kilka ichnich piw zostało opisanych na forum. Nie szaleją z asortymentem, jeśli chodzi o różnorodność - bo...-
Channel: Niemcy
-
-
Browar oraz restauracja (chyba też jest część hotelowa) położony w centrum miasteczka, w zasadzie na deptaku, całkiem niedaleko parku.
Z ulicy obiekt dość niepozorny, w środku jednak widać miedziane kadzie i spore sale konsumpcyjne. Jest też taras i ogródek, a jakże, z widokiem na...-
Channel: Niemcy
2024-06-28, 09:43 -
-
Miejsce przede wszystkim serwuje ryby. Widać że lokal zadbany, trochę na uboczu, choć jednak w zasadzie można uznać, że okolica turystyczna- kilka jezior, brak przemysłu etc.
Jedzenie smaczne, ceny dość wysokie ( nawet trochę wyższe niż nad Bałtykiem ).
Co do piwa Lubuskie...-
Channel: Lubuskie
-
-
Knajpka i wypożyczalnia rowerów w samym centrum Białowieży nieopodal mostu na Narewce prowadzącego do Parku Pałacowego. Co prawda przy dość ruchliwej ulicy ale wśród starych drzew i z ogródkiem. Można oczywiście wypić kawę, zjeść ciastka i torciki ale najważniejsze, że na kranach...
-
Channel: Podlaskie
2020-09-08, 23:56 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment